Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Темношкіру жінку з немовлям виштовхали з автобуса в Ужгороді

4 серпня 2015 р., 20:33

Люди мають опановувати ази добра...

Неприємна історія сталася цими днями на автовокзалі №2 в Ужгороді. Тут водій відмовився везти темношкіру жінку з малюком, у якої не було грошей, і виштовхав їх з автобуса. У жінки почалася істерика. Викликали міліцію, а та не придумала нічого кращого, як одягнути кайданки, щоб заспокоїти останню.

Як вдалося з’ясувати Олегу Григор’єву, нещодавно призначеному регіональному координатору Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Закарпатській області, який прибув на місце пригоди, темношкіра пасажирка Асі, якій всього 23 роки, півроку тому приїхала із Сьєрра-Леоне через складну політичну ситуацію. Сину — 8 місяців, народила його в Києві. Зараз вона перебуває в пункті тимчасового тримання біженців у Перечині. З її слів, працівники міліції після прибуття за викликом на автовокзал тримали її в наручниках півгодини.

Хто трішки знайомий із мігранткою з далекої африканської країни, розповідає, що «бідолаха потрапила сюди якимось складним шляхом і ледве жива. Її виходили, але через якусь психологічну травму не хоче розказати, що з нею сталося». У таборі, де героїня цієї історії перебуватиме до тих пір, поки не здобуде статусу біженця, їй видають продукти, які обмінює на молоко для сина у місцевих жителів. До речі, у хлопчика гарне українське ім’я — Володимир.

А конфлікти з водіями в Асі, до речі, виникають уже не вперше, тому що, як завжди, бракує грошей. Бувало, що й забувала дитину в маршрутці, вийшовши на зупинці.

Оксана ШТЕФАНЬО.
Фото Л.РОМАНЮК



федор 31.01.2016 23:03 IP: 218.231.225.195
Оксано Штефаньо ,возьми тоту"героіню"до себе думів і можеш з нив і спати ...
Лера 04.08.2015 22:43 IP: 4.54.8.176
До речі, Віталій має рацію. Я спостерігала випадково за її поведінкою в м. Ужгород, на зупинці Корятовича. Поводила себе гірше, ніж радванські цігани. А Оксана Штефаньо не бажає жити поруч з такою зухвалою та ..... сусідкою??? Коли життя Оксани перетвориться на жахіття, то що - буде квартиру продавати чи піщати в пресі про свої права на гідне життя ?????
Віталій 04.08.2015 21:46 IP: 157.60.124.91
Вибачте, Оксана Штефаньо, а Ви хоча б спілкувалися з цими біженцями? Вони Вас сприймають за людину? Вони знають, що в них є право, а у нас, українців, по відношенню до них , є обов"язки. Чи вони краще жили вдома, в них була гаряча вода, мікрохвильовка, світло, медична допомога? А зараз вони це вимагають, бо будуть скаржитись у Міграційну службу. Це як розуміти? Перед тим , як шось писати , узнайте інформацію, а то виходить , що хто перший напише, той молодець.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp