Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У закарпатців зникають гроші із банківських рахунків!

5 серпня 2015 р., 16:25

Шахрайські схеми, за допомогою яких аферисти ошукують громадян, залишаються незмінними.

Про них неодноразово повідомляють та застерігають правоохоронці. Однак довірливість та безпечність громадян призводить до вчинення все нових і нових фактів шахрайств. Так, лише за останній тиждень на гачок телефонних пройдисвітів потрапило троє берегівчан.

Наприкінці минулого тижня до Берегівського райвідділу міліції із заявою звернулася 59-річна мешканка міста Берегово. Пенсіонерка повідомила, що з її банківського рахунку зникли гроші в сумі 2900 гривень.

Через кілька днів із схожою заявою звернувся 40-річний мешканецьсмт.Батьово, з рахунку якого зникло 3440 гривень.

Як встановили правоохоронці, в обох випадках зняттю заощаджень із банківського рахунку передував телефонний дзвінок на мобільний телефон власник. Псевдо-працівник банку просив назвати йому реквізити банківської картки клієнта, що ті й зробили...

Днями постраждала від телефонних шахраїв, уже за іншою схемою, 61-річна мешканка Берегівського району. Жінці зателефонував невідомий чоловік, який повідомив, що її син знаходиться у відділку міліції, і для того, аби хлопця відпустили додому, їй необхідно перерахувати на вказаний рахунок гроші в сумі 5 тисяч гривень. Перебуваючи в стані стресу, берегівчанка, не роздумуючи, здійснила переказ необхідної суми за вказаними співрозмовником реквізитами банківського рахунку. І лише після перечислення грошей жінка здогадалася зателефонувати своєму сину, той заспокоїв мати, що жодних проблем з правоохоронним органами в нього не виникало.

Якщо вам телефонують невідомі особи, представляючись псевдо-правоохоронцями, повідомляють, що з вашими рідними сталася біда та пропонують сплатити певну суму коштів для вирішення проблеми – не поспішайте виконувати ці вимоги. Не панікуйте, адже на це і сподівається аферист. Ставте якомога більше запитань, обов’язково уточніть прізвище, ім’я, по-батькові того, хто телефонує, його посаду, звання та підрозділ, у якому він працює. Або попросіть передати слухавку вашому родичу, що потрапив у халепу.

Не гаючи часу, передзвоніть родичу, про якого йдеться, або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

Будьте обережні, аби не стати жертвою шахраїв!

Інформація Берегівського РВ УМВС



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp