Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Дістатися до гори Косий Верх можна туристичним маршрутом

6 серпня 2015 р., 09:20

Хоча, на перший погляд, ця гора зовсім непримітна

Глянувши на карту, Косий Верх здається мало цікавою горою: вона не належить навіть до «тисячки» – вершина 956 метрів над рівнем моря. Та це хибне уявлення. Ступінь прекрасного у природі не вимірюють висотою. Саме сюди пролягає 5-кілометровий туристичний маршрут «Глуханя – Косий Верх».

 

Красою гори є буковий ліс, в якому неповторно співають птахи. А які тут берези… Місцеві жителі з цих дерев навесні збирають сік. Та найбільше благо для людей – гриби. Їх тут дуже багато. Збирати щедрі дари лісу сюди приходять синевирці та негрівчани. Додому повертаються з повними рюкзаками біляків. Мандруючи цим куточком Карпат, неодмінно натрапиш на цілі плантації суниць. І як же не спробувати таку солодку смакоту, виплекану ласкою сонця.

Подорож влітку викликає бажання напитися холодної води. Косий Верх задовольняє такі прагнення. Два джерела мінеральної води – справжній скарб цього краю. Тамуючи спрагу, наче відновлюються сили. Воду п’єш з задоволенням, тим паче, що вона не має побічного смаку, як деякі подібні мінеральні джерела. Туристи мандрують сюди не лише задля цілющої води, але й щоб побачити та пережити неповторні години єдності з природою. Серед іншого, вони неодмінно запам’ятають поляни з високою папороттю. Ці рослини висотою до двох метрів. Пройтися через такі зарослі – справжнє задоволення.

Під горою – звір Трусний зі своїми численними водоспадами. Вода приємно дзюркоче, птахи радісно співають, довколишня краса милує зір – усе, що потрібно міському туристу, який «втікає» в гори відпочити і набратися сил.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp