Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Представник Управління справами Путіна надіслав свою роботу на правову конференцію в Ужгороді, але приїхати не хоче

17 квітня 2014 р., 11:26

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало проведення в Ужгороді 25-27 квітня шостої міжнародної науково-практичної конференції «Закарпатські правові читання».

Йшлося про цього річну тематику конференції, учасників з різних країн, а також про те, як вирішити проблеми українського суспільства у правовому полі та багато іншого. 

Олександр Рогач, проректор з навчальної і наукової роботи УжНУ, д.ю.н, завідувач кафедри міжнародного приватного права, правосуддя та адвокатури УжНУ розповів, що «Правові читання» є щорічною конференцією, започаткованою ще у Закарпатському державному університеті. Вона включена до переліку міжнародних наукових конференцій МОН. Сьогодні організаторами конференції є УжНУ, а також закордонні партнери вишу. 

Цьогоріч у «Правових читаннях» братимуть участь 240 молодих вчених з різних куточків України та закордону. Щороку розширюється географія учасників конференції. Так, до Ужгорода приїдуть правники з Росії, Латвії, Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Румунії і навіть Пакистану. Після УжНУ найбільше представників на конференцію делегує КНУ імені Тараса Шевченка. За результатами конференції традиційно видають збірники матеріалів. У 2014 році планують видати одразу 3 томи – з огляду на значну кількість отриманих праць. Конференція триватиме 3 дні. 

Сібілла Булеца, к.ю.н, доцент, заступник декана юридичного факультету УжНУ зауважила, що конференція міститиме і наукову, і розважальну складову. Окрім наукової роботи, для учасників підготували екскурсійну програму та навіть дегустацію місцевої кухні. Крім того, вчені-юристи висаджуватимуть рослини, а також візьмуть участь в благодійній акції «Серце до серця». 

Марія Менджул, к.ю.н, вчений секретар факультету європейського права і правознавства УжНУ зауважила: 

«Організовуємо конференцію таким чином, щоб поєднати і академічну частину, і надати гостям можливість познайомитися з національним і культурним багатством Закарпаття. Є учасники, які приїжджають вже втретє. Конференція – актуальна, тут піднімається чимало важливих наукових проблем, лунають навіть пропозиції щодо зміни законодавства. Цього року беруть участь не тільки студенти, а 7 докторів наук, понад 30 кандидатів наук, тобто досвідчених науковців, що, безперечно, піднімає рівень конференції». 

Іван Полюжин, студент магістратури УжНУ, голова Студентської ради Закарпаття, голова Наукового товариства студентів-аспірантів наголосив, що конференція дає можливість студентам з усієї держави та з-за кордону комунікувати і співпрацювати у майбутньому. Цього року вперше на конференції виокремлено напрям інформаційного права та права ЗМІ. Ця тематика набирає обертів з огляду на формування інформаційного суспільства, - каже Іван Полюжин. Доповідачі торкнуться і «гарячих» тем сьогодення, зокрема, регулювання конфлікту у Криму, територіальної цілісності тощо. До слова, заочну участь у конференції візьме і представник Управління справами Президента Російської Федерації. Загалом актуальними серед отриманих організаторами досліджень є питання урегулювання конфліктів. 

«На мою думку, найбільш цікавими є навіть не самі доповіді, а дискусії довкола них, висловлення критичних думок, - каже Олександр Рогач. – Саме так приходять до варіантів вирішення проблеми. На «Правових читаннях» в Ужгороді завжди тривають цікаві дискусії». 

За результатами наукових доповідей організатори підготують цілком практичні речі: рекомендації по внесенні змін у законодавство, доповнення та інші необхідні сучасному українському правовому суспільству документи.
Ужгородський прес-клуб реформ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp