Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нелегальні цигарки досліджуватимуть на міжнародному рівні

12 серпня 2015 р., 10:41

Щороку в світі викурюється 570 мільярдів нелегальних сигарет, причому, за прогнозами фахівців, ця цифра в найближчі 5 років збільшиться на 11 відсотків.

У зупиненні сигаретної контрабанди зацікавлені не тільки державні органи, але й виробники тютюну, які зазнають величезних збитків від контрафакту чи продажу нелегальної продукції за зниженими цінами. Питання спільного протистояння сигаретній контрабанді обговорювалося на зустрічі голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля з представниками тютюнової компанії «Джей Ті Інтернешнл Компані Україна» (яка на сьогодні є третім за величиною платником податків в Україні) та керівниками силових структур області.

За результатами зустрічі, частина якої проводилася за зачиненими дверима, представники компанії пообіцяли конкретними діями сприяти владі та правоохоронцям у припиненні контрабанди. По-перше, “Джей Ті Інтернешнл Компані” береться проводити експертизу вилучених нелегальних сигарет на предмет їхнього походження (сучасні методи аналізу дозволяють встановити місце виготовлення сигарет аж до конкретної фабрики). По-друге, компанія обіцяє профінансувати навчання прикордонників із Закарпаття у відомому кінологічному центрі в Чехії. За статистикою, в країнах ЄС близько 80 відсотків контрабандних сигарет виявляють саме за допомогою спеціально тренованих собак.

— Дехто стверджує, що в контрабанді сигарет немає нічого поганого, мовляв, хай собі люди купують, переправляють на захід і заробляють, — зазначає Г.Москаль. — Однак є принаймні два факти, які спростовують це твердження. Перший — контрабанда корумпує чиновників і криміналізує суспільство. Другий — вона фінансує злочинні угруповання. Саме конфлікт через сигаретну контрабанду викликав криваві події на Закарпатті місяць тому.

Прес-служба Закарпатської ОДА



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp