Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чубірко зустрівся з віце спікером Словаччини

13 серпня 2015 р., 12:44

Словаччина хоче мати стабільного та доброго сусіда

На Закарпатті з візитом перебуває віце-спікер Народної Ради Словацької Республіки Ян Фігель. Сьогодні він зустрівся з головою Закарпатської обласної ради Володимиром Чубірком.

Про це повідомляє прес-служба облради.

Володимир Чубірко насамперед подякував партнерам за допомогу, яку вони надають нашій країні в цей непростий час. Зокрема, це стосується гуманітарної допомоги, медикаментів в тому числі і у військові шпиталі. «Нещодавно й діти учасників АТО із Закарпаття мали можливість відпочити в Словаччині. Ми відчуваємо, що ви нас підтримуєте у євроінтеграційних прагненнях. Ми відчуваємо підтримку сильного європейського сусіда. Нині активно співпрацюємо з Кошицьким та Прешовським краями, з якими успішно розвиваємо транскордонну співпрацю. Вже об’єднали зусилля для спільної участі у грантових програмах. І це реальні інвестиції з ЄС в економіку нашого краю», - зазначив керівник облради.

Ян Фігель констатував: Словаччина хоче стабільного та доброго сусіда. «Зміни відбуваються як у нас, так і у вашій країні. Ми маємо дружити не лише з Брюселлем, а й із своїми східними сусідами. Європа не має закривати свої двері для нових учасників. Виступаю за розширення ЄС заради загального добробуту Європи. Такою ми бачимо сильну Європу .ЄС не є ідеальною структурою, але є реальним механізмом, який працює. Маємо розвивати прикордонну співпрацю, завдяки інвестиціям. Ми будемо ініціювати перед Брюселлем, щоби допомагали не лише морально, а й реальними кроками», - констатував віце-спікер.

В ході перемовин було домовлено про можливість відправлення на відпочинок та екскурсії в Словаччину закарпатських школярів. Також йшлося й про можливість реалізації спільних інфраструктурних об’єктів в Ужгороді.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp