Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Школярі з Масарикової школи збираються у Чехію

13 серпня 2015 р., 16:25

А вже взимку вони прийматимуть діток з країни-партнера

Сьогодні голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко зустрічався з школярами та вчителями Ужгородської ЗОШ № 3, які коштом благодійного українсько-чеського фонду «Віза» їдуть в літній табір в чеський край Височина. Про таку поїздку в рамках співпраці Закарпатської області та краю Височина домовився керівник ради Володимир Чубірко.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби облради.

Минулоріч 10 діток вже відвідували табір у Височині. І днями знову група з 12 школярів поїде у мовний табір в чеський край. Там вони перебуватимуть до кінця серпня.

«Ці діти вивчають чеську мову в Ужгороді, і в Чехії матимуть змогу удосконалити свої знання. Восени або взимку до нашого краю приїде делегація чеських дітей. Це такі дружні візити. І на цьому наша співпраця не завершується. Наступного року ми домовляємося з партнерами з Пардубіцького краю, щоби теж організувати такий табір для закарпатських дітей. Це приклади реальної євроінтеграції, наше підростаюче покоління має змогу побачити стандарти життя, які ми хоче створити у нашій країні», - зазначив керівник ради.

Окрім того за допомоги партнерів з чеського краю школу №3 в Ужгороді і цьогоріч продовжують ремонтувати. Тут оновлюють фасад. Це один із 20 інвестиційних проектів, які Закарпаття реалізовує спільно з чеським краєм Височина.

Школа була зведена у 1932 році за кошти Чехословацького уряду як народна школа. З 1935 по 1938 роках тут була гімназія, названа на честь Т. Г. Масарика, яку в народі називали «Масариковою школою». З 2013 року тут вивчають і чеську мову. Тут було вже проведено капремонт даху будівлі. Відновлено і напис на школі – Jubilejní škola Masarykova, зроблено ремонт цілого крила школи, де розміщено не тільки клас з вивчення чеської мови, а й медпункт, туалети тощо. Для класу придбано мультимедійне обладнання тощо. Також цьогоріч навчальний заклад до першого вересня отримає набір меблів для учнів першого класу за кошти обласного бюджету.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp