Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ляльки допоможуть поглибленню взаємин між Закарпаттям та Словаччиною

13 серпня 2015 р., 20:01

У подорож ляльки відправляться вже у вересні

В Управлінні культури Закарпатської обласної державної адміністрації відбулася робоча зустріч партнерів міжнародного проекту "Подорожуючі ляльки", учасниками якого стануть прикордонні регіони України та Словаччини (Закарпатська область та Кошицький самоврядний край). Зокрема, участь в обговоренні майбутньої співпраці взяли начальник управління культури Закарпатської ОДА Юрій Глеба, заступник начальника управління культури Іван Канюка, директор Закарпатського академічного обласного театру ляльок Мирослав Петій і представник Асоціації студентів-економістів Закарпаття Олеся Носенко, словацькі гості – завідувач відділу культури та туризму Кошицького уряду Яна Ковачова, представник Агенції підтримки регіонального розвитку Кошицького краю Йожеф Шулак і директор Кошицького театру ляльок Павол Грегорчак.

Про це повідомляє Управління культури Закарпатської ОДА

Проект спрямований на покращення обміну інформацією і як наслідок - поглиблення добросусідських взаємин між прикордонними регіонами України та Словаччини. Йдеться про представлення спільної культурної спадщини інноваційним методом, розрахованим, першочергово, на дітей. А саме: передбачено підготовку театральної постановки на основі 10 казок (по 5 від кожної сторони), що буде презентована двома мовами та по обидва боки кордону. В пріоритеті – казки, які знайомлять із місцевими пам’ятками та постатями, історією і легендами, адже так проект матиме не лише просвітницько-розважальний, але й туристичний успіх.

Окрім того, не менш важлива частина проекту – підготовка телевізійної версії спільного українсько-словацького творіння, що в подальшому буде презентована як на місцевих, так і на центральних телеканалах обох країн.

Проект реалізовуватиметься з 1 вересня 2015 року до 30 квітня 2017 року за часткового сприяння міжнародної програми прикордонної співпраці Норвезького фінансового механізму.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp