Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Углі вже декілька років не вщухає шкільний конфлікт

13 серпня 2015 р., 21:59

Директор школи відмовляється виконувати свої прямі обов’язки і не чує думку колективу

Сьогодні голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем’янчук провів зустріч з трудовим колективом Углянської ЗОШ І-ІІІ ст та активом цього населеного пункту.

Головне питання, з яким прийшли до керівника району мешканці – незадовільна на їх переконання робота директора школи Немеш О.І. , в результаті чого в закладі загострилась конфліктна ситуація, що негативно впливає на якість надання освіти в школі.

Вже роками тривають ці непорозуміння між дирекцією та колективом школи, працівники у відчаї, адже за весь цей час вищим керівництвом не зроблено нічого, щоб створити нормальну атмосферу в навчальному закладі, - повідомляє прес-служба Тячівської РДА.

Зокрема були наведені факти невиконання директором своїх функціональних обов’язків. Серед основних проблем - недоліки в організації навчально-виховного процесу, відсутність прозорості у розподілі годин, бездіяльність у вирішенні питань матеріально – технічного забезпечення, нехтування думкою колективу тощо.

Як розповіли під час зустрічі вчителі, навіть цьогорічне звітування директора не відбулося без ексцесів. Саме тому вони зверталися і на урядову «гарячу лінію» та до районного відділу освіти, Тячівську районну раду та РДА. Однак ніяких заходів з приводу вирішення даної проблеми поки що не вжито. Якщо ситуацію не буде виправлено найближчим часом, педагоги обіцяють вдатися до більш радикальних дій.

У свою чергу голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем’янчук наголосив, що ситуація по Углянській школі йому відома. Він, перебуваючи на посаді заступника голови РДА, був присутній на зборах, коли директор не явилася на звітування. Саме тоді громадськістю визнано роботу незадовільною та прийнято рішення про її недоцільність перебування на займаній посаді. Однак чому досі не вжито жодних заходів – це вже запитання до управління освіти.

Відтак керівник району Василь Дем’янчук дав доручення створити спеціальну комісію за участі фахівців державної адміністрації та відповідних контролюючих служб щодо перевірки даних викладених у звернені. Висновок з приводу цього має бути підготовлений в найкоротший термін.

Як наголосив голова, щоб зняти соціальну напругу, такі питання потрібно вирішувати терміново, адже думка громадськості є головною оцінкою роботи керівника на тій чи іншій посаді. І нехтувати нею – не маємо права. Особливо тепер, коли в нашій державі формуються основні засади демократичного суспільства.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp