Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

За допомогою сучасної технології ремонтували дорогу в Тячеві

14 серпня 2015 р., 20:01

Ремонт провели сьогодні, 14 серпня

Саме так на перший погляд оцінив би сьогоднішні дії дорожників на центральній дорозі простий тячівець, необізнаний у сучасній термінології. А насправді ж на у Тячеві проводився ямковий ремонт асфальтобетонного покриття за допомогою повітряно - струменевого методу.

Його принцип такий: за допомогою стисненого повітря видувається пилюка та чужорідні тіла із тріщин та ям на дорожньому покритті і відразу ж заповнюються будівельним матеріалом (суміш щебеню та бітумної емульсії). Завдяки цьому досягається висока продуктивність праці (до 500 квадратних м за зміну), а термін служби відремонтованих доріг помітно зростає.

Вся робота виконувалася двома людьми: машиністом з місця водія та дорожнім робітником. Як вони пояснили, у зв'язку з тим, що використовується бітумна емульсія, відсутній контакт з його парами.

Тож повітряно – струменевий метод є ефективним способом механізації ямкового ремонту, який має свої переваги. Зокрема на 35-40% заощаджується вартість ремонту 1 кв. м дорожнього полотна.

Таким чином дорожниками Мукачівської бригади було відремонтовано декілька відрізків автошляхів у місті Тячів.

Марина Попович для Tyachiv News

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp