Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Женевська четвірка" напрацювала заяву стосовно України (ДОКУМЕНТ)

17 квітня 2014 р., 23:59

За підсумками зустрічі Україна-ЄС-США-Росія було досягнуто низку домовленостей, зокрема, про звільнення захоплених будівель в Україні та амністії протестувальників.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на прес-конференції.

"Ми ухвалили документ, це "Женевська заява" від 17 квітня. Погодилися з необхідністю здійснити початкові кроки щодо деескалації напруженості, відновлення безпеки для всіх громадян України", - повідомив він.

"Домовилися, що всі сторони повинні утримуватися від насильства, від будь-якого залякування, від провокаційних дій. І ми рішуче засудили та відкинули будь-які прояви екстремізму, расизму, релігійної нетерпимості, включаючи антисемітизм", - додав міністр.

"Серед кроків, які ми закликаємо здійснити, наступні: всі незаконні збройні формування мають бути роззброєні, всі незаконно зайняті будівлі повинні бути повернуті легітимним власникам. Всі окуповані вулиці, площі та інші публічні місця, у всіх містах України, повинні бути звільнені", - розповів Лавров.

"Повинна бути здійснена амністія всіх протестувальників. За винятком тих, хто скоїв тяжкі злочини", - зазначив він.

"Ми особливо виділили долю "народногого губернатора Донецька" Павла Губарева", - підкреслив глава МЗС РФ.

"Для реалізації всіх заходів в комплексі ми закликаємо спеціальну моніторингову місію ОБСЄ, яка працює в Україні вже, відповідно до її мандату, який доручає їй розрулювати різні ситуації, знімати напруженість між конфліктуючими сторонами в Україні", - додав дипломат.

"Ми закликаємо цю місію відігравати лідируючу роль у тому, щоб сприяти самим українцям і владі в Києві та місцевим громадам в регіонах реалізовувати згадані вище заходи з деескалації ситуації. Ми будемо підтримувати роботу цієї місії з налагодження діалогу між сторонами", - повідомив Лавров.

Окрім того, за його словами, учасники зустрічі прийняли заклик про негайний початок широкого національного діалогу в рамках конституційного процесу, який має охопити всі регіони та політичні групи.

Лавров зазначив, що в міру реалізації кроків, Росія буде обговорювати питання про допомогу в стабілізації економіки України.

"Але найголовніше для нас - це визнання учасниками (зустрічі) того непорушного факту, що цю кризу мають врегулювати самі українці, в тому, що стосується негайного припинення конфліктів, пов'язаних із затриманням протестуючих, заняттям різних будівель і площ", - додав дипломат.

Оригінал документу:


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp