Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До уваги закарпатців - платників податку на додану вартість

17 серпня 2015 р., 18:07

Про систему адміністрування ПДВ

Система електронного адміністрування ПДВ. (ДПІ у Виноградівському районі) ДПІ у Виноградівському районі нагадує платникам ПДВ, що 29 липня 2015 року набрав чинності Закон України від 16.07.2015 №643-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість». На виконання вимог Податкового кодексу України з урахуванням змін, внесених Законом, ДФС та Казначейством України забезпечено наступні умови:

Протягом 3 серпня 2015 року (третього робочого дня після дня набрання чинності Законом) для зареєстрованих платників податку ДФС було проведено:

- обнулення суми податку, на яку платник має право зареєструвати податкову накладну/ розрахунок коригування в ЄРПН, крім показників, що були сформовані, починаючі з 1 липня 2015 року.

Збільшення суми ПДВ:

- на суму середньомісячного розміру податку, задекларованих платником до сплати, а також задекларовані на спеціальний рахунок платника – сільськогосподарського підприємства;

- на суму помилково та /або надміру сплачених грошових зобов’язань з податку на додану вартість станом на 01.07.2015;

- на суму залишків коштів на рахунках платників у системі електронного адміністрування ПДВ;

Починаючи з 04.08.2015 реєстрація в ЄРПН податкових накладних та розрахунків коригування, складених до 1 липня 2015 року, здійснюється без обмеження сумою. Крім того, до 10 серпня 2015 року зареєстрованим платникам суму податку збільшено на суму від’ємного значення, непогашеного станом на 01.07.2015 та задекларованого платником у рядках 24 та 31 податкової декларації з ПДВ за червень, до 20 серпня - збільшення на суму від’ємного значення відбудеться для платників, що застосовують звітний податковий період квартал.

Сума перевищення суми переплат над зазначеною сумою податку, що задекларована до сплати до бюджету, переноситься платником податку до рядка 20.2 декларації 0110 наступного звітного (податкового) періоду (липень 2015 року / III квартал 2015 року). Така сума може бути врахована виключно у зменшення суми податку, що підлягає сплаті до бюджету за результатами наступних звітних (податкових) періодів.

З метою повноти сплати податку до бюджету та коректного заповнення податкової звітності з ПДВ за липень 2015 року / III квартал 2015 року платники податку можуть після завантаження уточненої інформації до центральної бази даних ДФС за запитом отримати повідомлення про суми переплат, що обліковуються станом на 1 липня 2015 року.

Для зручності отримання консультацій з питань роботи системи електронного адміністрування ПДВ на офіційному веб-порталі ДФС України функціонує банер "Електронне адміністрування ПДВ", в якому розміщено актуальні питання-відповіді та роз`яснення щодо особливостей «електронного» ПДВ.

За матеріалами ДПІ у Виноградівському районі ГУ ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp