Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На "Лемківській ватрі" і фестивалили, і про безпеку говорили (Фото)

18 серпня 2015 р., 09:18

Близько сотні дітей цікавились роботою рятувальників та безпекою

16 серпня у с. Кострино Великоберезнянського району відбувся традиційний етнографічний фестиваль «Лемківська ватра». Не залишилися осторонь цієї події й закарпатські рятувальники. Під час заходу представники ДСНС влаштували акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти», покликану навчити населення правилам безпечної поведінки.

{g}

Про це повідомили в У ДСНС України у Закарпатській області.

У рамках акції в місці проведення фестивалю представники гірського пошуково-рятувального відділення с. Вишка Великоберезнянського району організували демонстрацію рятувального обладнання й пізнавальні бесіди з усіма охочими. На розгляд публіки виставили альпіністське спорядження, яке рятувальники використовують для пошуку потерпілих. Це, зокрема, снігоступи, льодоруби, щупи, карабіни й мотузки тощо. Також люди мали можливість роздивитися рації, біпери та медичне обладнання гірських пошуковців.

За три години, протягом яких тривала акція, до столу рятувальників підійшли близько ста дітей – переважно школярі віком від 12 до 15 років. Їх неабияк зацікавило все, що показували й розказували бійці ДСНС. Молодь багато розпитувала про особливості роботи гірських пошуковців: як вони знаходять людей у горах, як надають першу допомогу постраждалим і як транспортують їх до лікарні. Рятувальники охоче відповіли на всі запитання школярів і, користуючись нагодою, нагадали дітлахам правила безпечної поведінки. Не забули бійці ДСНС й нагадати про обов’язкову реєстрацію в рятувальній службі під час виходу в гори. Так, гості фестивалю дізналися більше про те, як слід поводитися в горах і в лісових масивах, як орієнтуватися на місцевості та як облаштувати ночівлю на природі, як захистити себе під час грози й чимало інших корисних речей.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp