Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Понад 230 тисяч гривень податку на нерухомість надійшло до бюджетів Виноградівщини

18 серпня 2015 р., 12:55

Левову частку сплатили юридичні особи

Протягом січня-липня 2015 року платники Виноградівського району сплатили 231,3 тис. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

З них 208,3 тис. грн. сплачено юридичними особами за 2015 рік відповідно до вимог ст.266 Податкового кодексу України та 23 тис. грн – фізичними особами за 2014 рік згідно з отриманими податковими повідомленнями-рішеннями, сформованими податковою інспекцією до 1 липня цього року.

Нагадаємо, відповідно до норм статті 266 ПКУ обчислення суми податку з об’єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості. Податкові повідомлення-рішення про сплату сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику до 1 липня року, що настає за базовим (податковим) періодом (роком).

Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Відповідно до пп.1 п.10 ст.266 ПКУ податкове зобов’язання за звітний рік з податку сплачується:

а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

За матеріалами ДПІ у Виноградівському районі

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp