Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Міська влада спромоглася вирішити 100 із 237 проблем, про які повідомили ужгородці

18 серпня 2015 р., 14:41

Плюс у тому, що до вирішення долучаються ще й бізнесмени та самі ужгородці

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція ініціаторів проекту "Відкрите місто - Ужгород". Детальніше про те, наскільки активні ужгородці у виявленні муніципальних (передусім комунальних) проблем і що вдалося вирішити, розказали Анастасія Бачинська, Вікторія Слюсаренко та Галина Пшеницька.

«Відкрите місто» - це онлайн-платформа, на якій кожен може повідомити про ту чи іншу проблему в Ужгороді, повідомлення відразу надходить до конкретного структурного підрозділу міської ради, - розповіла Галина Пшеницька. - Найчастіше за півроку дії проекту ужгородці повідомляли про відкриті люки, їхню відсутність, ями на дорогах, освітлення, пішохідні переходи тощо. Загалом надійшло (починаючи з жовтня 2014 р) 237 скарг, 100 з яких було вирішено міською владою. Якщо протягом перших трьох місяців роботи проекту було 75 повідомлень, то наступні три – удвічі більше - 146. Це означає, що громада активізувалась, мешканці турбуються про наше місто і бажає покращити його».

Проте не всі питання жителів вирішуються, каже Галина Пшеницька, для вирішення певних питань треба кошти, які місто часто виділити не може.

«Дана платформа дозволяє не тільки розібратися з проблемами, а й сприяє самоорганізації населення, залученню бізнесу, - каже Галина Пшеницька. – Наприклад, багато скарг стосувалося озера біля ЗОШ №12 і ЗОШ №15. Міська рада не змогла вчинити жодних дій, була залучена громадськість, яка допомогла забезепчити вивезення сміття. Це плюс, коли є кому допомогти».

Вікторія Слюсаренко зауважила, що місцеве самоврядування та самоорганізація набувають більшої актуальності. «Ця платформа «Відкрите місто» є ідеальною, щоб вчитися самоврядуванню. Тут не потрібно писати листи, чекати письмової відповіді. А зареєструватися і надіслати скаргу і чекати відповіді. Вчитися контролювати владу надзвичайно просто». За словами Вікторії Слюсаренко, проект починався під керівництвом Ференца Бакі, тоді ж було підписано Меморандум про співпрацю між міською радою. «Не так багато міст в Україні змогли виграти конкурс і отримати цей продукт он-лайн платформу «Відкрите місто» безкоштовно. Ужгород – серед переможців. Інші повинні укладати контракт і оплачувати програмний продукт», - додала Вікторія Слюсаренко.

За словами Анастасії Бачинської, програма має чимало невикористаних резервів. Наприклад, на он-лайн мапу можна наносити корисні об’єкти, не тільки проблемні. А це плюс для розвитку туристичного потенціалу. Також можна завантажувати офіційну інформацію міськради, обговорювати регуляторні проекти тощо.

«Ми можемо бачити всі проблеми міста на одній карті і швидко реагувати, - каже Анастасія Бачинська. – Долучаються і бізнес, і мешканці. У міській раді до кожного напрямку роботи закріплений працівник, який відповідає за вирішення того чи іншого питання».

Он-лайн платформа «Відкрите місто» працюватиме й надалі. Організатори проект в Ужгороді обіцяють підтримувати програму в активному стані та допомагати у модеруванні.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp