Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Яким стане Закарпаття?

18 серпня 2015 р., 17:33

Про це говорили під час засідання робочої групи щодо децентралізації.

В обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови ОДА Михайла Рівіса відбулося підсумкове, перед сесією обласної ради, засідання робочої групи з реалізації положень Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» у Закарпатті.

Розглянуто узгоджений з пропозиціями районних адміністрацій проект Перспективного плану. З презентацією коригованого проекту виступив заступник начальника управління архітектури та містобудування Закарпатської ОДА Олег Боршовський.

Учасники робочої групи розглянули і прийняли рекомендації, практично, з усіх пропозицій, представлених у плані. Слід зазначити, що у цьому проекті враховано усі пропозиції, надіслані з районів і затверджені протоколами підсумкових консультацій, проведених на місцях. Лише незначну частину пропозицій, що стосуються 5-6 пропонованих територіальних об’єднань (до прикладу – Великобийганьскої, Малоберезнянської, Ізківської), які вкрай не відповідають положенням Методики об’єднання, робоча група не рекомендувала до розгляду на сесії. Натомість, вирішили включити їх до інших громад.

«При формування моделі Перспективного плану нам доцільно максимально врахувати пропозиції районів, які відповідають, бодай мінімально, рекомендаціям Методики, - наголосив Михайло Рівіс. – А вже час і життя покажуть, наскільки виправданим був такий вибір з позиції спроможності громад, у тому числі – фінансової».

Таким чином, проект Перспективного плану, підготовлений обласною адміністрацією за участі експертів Офісу реформ у Закарпатській області робоча група рекомендувала включити до розгляду сесії обласної ради, запланованої на 27 серпня.

Офіс реформ у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp