Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Закарпатті відбулись змагання зі швидкісного маневрування (Фото)

18 серпня 2015 р., 18:23

На змаганнях не знайшлось рівних рятувальнику з Хуста

Цьогорічні змагання зі швидкісного маневрування оперативно-рятувальна служба Закарпаття проводила на автодромі Хустського технічного коледжу. Для того, щоб поборотися за звання «Кращий водій зі швидкісного маневрування пожежним автомобілем» сьогодні, 18 серпня, до Хуста з’їхалося 28 команд вогнеборців. Лише державна пожежно-рятувальна частина з м. Виноградів не була задіяна в зв’язку із ліквідацією масштабної пожежі на місцевому сміттєзвалищі.

«Такі змагання проводяться задля підвищення професійної майстерності водії із керування пожежним автомобілем. І головним критерієм оцінки їхніх виступів є не секунди чи хвилини, протягом яких вони виконають ту чи іншу справу, а, в першу чергу, перевірка боєготовності гарнізону виконувати поставлені перед ними важкі завдання у щоденній рутинній роботі.

Вправи для виконання розроблялися з урахуванням максимального наближення до умов роботи водіїв в екстремальних ситуаціях і допомагають розвивати у них увагу, швидкість реакції, вміння миттєво приймати правильні рішення. Саме ці якості і служать критерієм оцінки професійної майстерності працівників пожежно-рятувальної служби. Окрім цього, подібні заходи дають змогу дати об`єктивну оцінку стану техніки, яка використовується для ліквідації пожеж та інших надзвичайних подій та ситуацій», - наголосив начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак.

Традиційно до програми змагань входили кілька етапів. Насамперед водії пожежних автомобілів, а також начальники державних пожежно-рятувальних частин і постів складали заліки на знання правил дорожнього руху. За цим слідував огляд технічного стану транспортних засобів для визначення якості техобслуговування та утримання пожежних машин.

{g}

Найважчий етап – практичний. Водії повинні були продемонструвати власні увагу, швидкість реакції та вміння миттєво приймати правильне рішення, долаючи спеціально розроблений маршрут. До нього входили такі завдання, як «бокс», «пеньки», «вісімка», «тунельні ворота», «змійка», «косогір», «естафета», «лінія «Стоп»» і наприкінці забір води з ємності.

Досвідчені учасники конкурсу стверджують, що нічого надзвичайно складного на цій трасі немає. Головне – це довгі роки практики під час виїздів на пожежі.

От і водій ДПРЧ-8 м. Тячів Василь Галай, котрий уже двічі посідав перше місце на подібних змаганнях, розповів: «Аби досягти успіху в маневруванні, треба багато їздити на ліквідацію різноманітних загорань, звикнути до габаритів пожежного автомобіля. Я з 1995 року працюю в оперативно-рятувальній службі Закарпаття. І тільки 2007-го, коли вперше виборов на змаганнях «золото», зрозумів, що досяг певних висот у керуванні пожежною автоцистерною».
На завершальному етапі всі керівники пожежно-рятувальних підрозділів виконували вправу по забору води з відкритого джерела за допомогою пожежного насоса. Найкраще з поставленим завданням впорався виконуючий обов’язки начальника ДПРЧ-8 м. Тячів Олександр Гайдош.

За результатами змагань серед водіїв, найкращим у швидкісному маневруванні став Володимир Подгорняк (ДПРЧ-10 м Хуст). «Срібло» виборов Валерій Носа (ДПРП смт Усть-Чорна). А почесне третє місце посів Михайло Огар з ДПРЧ-5 м Іршава.

Призерам вручили почесні грамоти й грошові винагороди, а команді-переможниці - ще й перехідний кубок змагань. Він зберігатиметься у пожежному підрозділі до наступного року.

У ДСНС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp