Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вихованці Закарпатського притулку отримали подарунки (ФОТО)

19 серпня 2015 р., 19:30

Днями обласний притулок для дітей служби у справах дітей Закарпатської ОДА, що знаходиться в с.Батьово, відсвяткував 15-ту річницю свого функціонування.


Урочистості розпочалися концертною програмою, яку підготували самі вихованці закладу, а їх зараз 45, та закінчилися святковим обідом, солодощами та фруктами.

 

З нагоди свята до малечі з теплими словами звернувся заступник голови - керівник апарату Закарпатської облдержадміністрації Олександр Петік. «Нині всі зусилля державних та недержавних установ, інших організацій, дотичних до захисту прав дитини, спрямовуються, аби повернути дитину в сім'ю. Адже ніщо не може замінити діткам справжнього домашнього затишку, справжньої батьківської любові і турботи», - зазначив під час виступу Олександр Владиславович. - Тож, зігріваючи теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднуючи зусилля заради майбутнього – ми виховуємо достойних українців, які неодмінно стануть гордістю держави».

«Упродовж 15 років цей притулок став захисним острівцем для понад трьох з половиною тисяч дітей, у долі яких сталися прикрі, а то й трагічні події. 

Сюди привозять малюків і підлітків від 3 до 18 років, яких знайшли на вулиці, як в Україні, так і за кордоном. Також, які втекли з дому, чи зазнали побоїв і знущання, осиротіли або самостійно вирішили покинути рідних. За час свого існування тут знаходили допомогу та підтримку не тільки українські діти, але й діти з Росії, Молдови, Афганістану та Сомалі», - розповіла начальник служби у справах дітей ОДА Світлана Якімеліна

На сьогоднішній день для вихованців притулку створені прекрасні умови. Це - добре обладнані кімнати, актовий зал, ігрова. Термін перебування вихованців у закладі обмежено 90 днями. За цей час вирішується питання можливості повернення дитини в сім’ю або її подальшого влаштування.

Притулок розташований у двоповерховій будівлі з усіма зручностями. В закладі облаштовані два навчальні класи та дві ігрові кімнати, кабінет психологічного розвантаження дітей, актовий зал, медична кімната, 5 санвузлів, 8 душових кабінок, пральня, сушарня. В окремій будівлі знаходиться кухня та їдальня, харчоблок та складські приміщення. Для проведення дозвілля дітей на території закладу побудований ігровий майданчик, є великий сад та ставок.

Насамкінець дітки притулку отримали багато подарунків, серед яких іграшки, книги та спортивний інвентар. А колектив закладу подякував обласній владі, благодійникам та спонсорам за підтримку й порозуміння, за небайдужість до дитячих проблем та потреб.

Адже найголовніше – повернути покинутим дітям відчуття безпеки та відновити довіру до суспільства, створивши всі необхідні умови для виховання та розвитку, оточивши їх атмосферою особливої уваги і турботи.

Прес-служба Закарпатської ОДА




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp