Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатський піротехнік отримав "по заслугам" (ФОТО)

20 серпня 2015 р., 14:01

Олександр Кирилюк має нагороду від Кабінету Міністрів України

Мужність та самовідданість закарпатських рятувальників не залишаються поза увагою і на найвищому державному рівні. До прикладу, працю молодого бійця ДСНС, заступника начальника групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, капітана служби цивільного захисту Олександра Кирилюка оцінили в Уряді. Олександра відзначили Премією Кабінету Міністрів за особливі досягнення у розбудові України в 2013-2014 роках у номінації «За особисту мужність».

 

Ця премія присуджується до Дня молоді особам віком до 35 років за особливі досягнення у розбудові нашої держави, досягнення якої сприяють розвитку суспільно-економічного життя України та утвердженню її міжнародного авторитету.

Олександр Кирилюк обрав для себе небезпечну й водночас дуже потрібну сьогодні професію. Адже піротехніки щодня звільняють землю Закарпаття й зони проведення антитерористичної операції від старих і сучасних артилерійських снарядів, мін та бомб, які будь-якої миті можуть вибухнути й забрати життя людей. І роботу свою Олександр виконує дуже якісно. За словами колег, він уміє діяти в складних ситуаціях, здатний швидко зорієнтуватися в критичній обстановці та прийняти своєчасне і правильне рішення.

Олександр Кирилюк служить в рядах закарпатських піротехніків із 2008 року. І за цей час встиг зробити чимало корисних справ. Того ж таки 2008-го він брав участь у розмінуванні та знешкодженні вибухонебезпечних предметів на 275-й артилерійській базі ракет та боєприпасів Міноборони України в с. Новобогданівка, Мелітопольського району, Запорізької області.

У 2011 та 2013 роках Олександр був задіяний у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території 61 арсеналу Міноборони України у м. Лозова Харківської області. Крім цього, він знешкодив сотні боєприпасів на території Закарпаття. За один тільки 2013 рік піротехнік знищив 215 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 10 артилерійських снарядів різних калібрів, 73 мінометні міни, 11 гранат, 100 набоїв. На території 61 арсеналу Міноборони України в м. Лозова Харківської області Олександр Кирилюк знешкодив 1137 боєприпасів, серед яких: 864 артилерійські снаряди, 146 мінометних мін, 99 ручних гранат, 28 набоїв.

Сам Олександр зазначає, що не бачить нічого особливого у проробленій ним роботі. Каже, що просто працює на користь Вітчизни й намагається зробити так, аби українські громадяни могли спати спокійно, не остерігаючись раптового вибуху під час порання на городі чи прогулянки в лісі. І заради цього він готовий ризикувати власним життям.

Увесь колектив Управління ДСНС України у Закарпатській області вітає Олександра Кирилюка з отриманою нагородою! Бажаємо йому добра, здоров’я, наснаги й подальших успіхів у професійній діяльності!

У ДСНС України у Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp