Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На мистецькому ярмарку в Ужгороді продавали ексклюзивні речі (ФОТО)

20 серпня 2015 р., 16:22

Мета була благодійною

З 14 до 16 серпня в ужгородському Ротарі парку проходив незвичайний ярмарок — BIG ART PICNIC. Тут зібралися майстри гендмейду з різних куточків України, аби обмінятися досвідом й потішити ужгородців ексклюзивними виробами.

 

Організовано все на високому рівні: гарно застелені столики майорять неймовірними виробами — тут і біжутерія, і прикраси, і ляльки, і різноманітні скарбнички — очі розбігаються! Де закінчуються вироби ручної роботи, починаються ласощі та атракціони для найменших та найвибагливіших відвідувачів. Кожен може знайти щось для себе.

Цікавинкою заходу є те, що кожен з учасників мав виконати особливу умову — віддати два своїх вироби, аби їх продали з аукціону за залізні гроші — копійки. Аукціон відбувається тричі на день, а виручені кошти буде спрямовано двом благодійним організаціям.

Олександр Гуржій — директор виставкової організації «Планета hand made», організатор ярмарку — розповідає: «Щовихідних ми проводимо ярмарки в торгових центрах столиці і раз на місяць відвідуємо з такою метою різні міста України. За три роки існування компанії ми провели ярмарки в 10 містах України і нарешті доїхали до Ужгорода. Сюди ми завітали на прохання наших учасників. У нинішньому ярмарку беруть участь близько 60 майстрів з різних куточків України — Закарпатської, Львівської, Чернівецької, Київської, Криворізької, Вінницької, Чернігівської та навіть Донецької області».

На ярмарку представлене таке розмаїття неймовірних речей, що не вистачило б ніякого гаманця. Проте особливу увагу привертають ляльки ручної роботи, що їх виготовляє львів’янка Наталя Лицусь. Жінка почала займатися рукоділлям із народженням дитини. Перші іграшки були в’язаними, потім спробувала шити. Що цікаво, 4 роки тому пані Наталя вперше сіла за машинку і від того моменту не припиняє творити.

«Мої ляльки живуть вже по всьому світу, — розповідає майстриня. — Нещодавно одна з моїх робіт поїхала до Америки, є і в Канаді, Ізраїлі, Німеччині, Росії… Надихаюсь на створення нових образів на таких виставках і після кожної створюю серію ляльок».

З творчими людьми часто відбуваються цікаві історії, пані Наталя — не виняток. Одну з ляльок жінка вирішила створити з обличчям власної доньки. Дівчина дуже хотіла поїхати за кордон, проте Наталя не наважувалась відпустити кровинку. Лялька з обличчям доньки довго не продавалась. І одного дня, коли лялькарка все ж вирішила дати зелене світло доньці на закордонну поїздку, цю ляльку придбали.

«Ще з однією лялькою в мене була справжня катастрофа, — продовжує майстриня. — Кожна лялька має свій характер і, здається, живе своїм життям. Цю ляльку я переодягала 4 рази, тричі змінювала їй колір волосся. Врешті вийшла білявка у рожевому платті — я не люблю таких гламурних ляльок. Але найцікавіше далі: виставивши виріб на продаж в Інтернет, була шокована, коли мені прислали фото дівчини, для якої хотіли придбати мою роботу — вони були схожими, як дві краплі води!».

На святі творчості можна зустріти і продавців, яких студенти УжНУ звикли бачити дещо в іншому амплуа. Мова йде про викладача кафедри психології, за сумісництвом і гендмейд майстриню Наталію Воловар. Пані Наталія вже давно займається рукоділлям і сьогодні пропонує ужгородцям придбати біжутерію у техніці квілінг, кавові дерева та декоративні пляшки, виконані в українському стилі.

Викладачі УжНУ є і по той бік прилавків. Доцент кафедри української мови Еріка Гоца також не оминула знакову для міста подію: «На одному з інтернет-ресурсів я знайшла повідомлення про проведення такого ярмарку. Вирішила, що обов’язково треба відвідати це місце. Цілеспрямовано нічого не видивляюсь. Як правило, на таких заходах я шукаю щось таке, щоб йокнуло в серці. Це може бути виріб у техніці декупаж або якісь дрібнички, які покращують настрій. Однозначно придбаю те, що припаде до душі мені та дитині».

Сподіваємося, що кожен унікальний виріб знайшов свого власника. Ярмарок творчості тривав до неділі, 16 серпня.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp