Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як минула ювілейна акція "Серце до серця" (ФОТО)

21 серпня 2015 р., 10:41

Про це прозвітували в Ужгороді.

В Ужгородському прес-клубі підбили підсумки 10-ї ювілейної благодійної акції «Серце до серця» на Закарпатті.

 

Яна Сидор, обласний представник фонду розповіла, що збір коштів проходив упродовж квітня. Цього року фінанси потрібні були для закупівлі реанімаційного обладнання, яке є дуже дорого вартісним. «Загальний збір коштів психологічний був важким через події у країні. Але з рівнем довіри до фонду благодійні внески люди здійснювали, - каже Яна Сидор. – У різні роки ми збирали кошти на слухові апарати (2011 р.), для хворих із вадами зору (2014 р.), тощо. За 10 років акції зібрали понад 2 млн.800 тис. грн. Щороку долучається управління освіти, охорони здоров’я, вдається зібрати хорошу суму на рівні нашої області. 

За кількістю зібраних коштів ми посідали 2-гі, 3-ті місця, а цього року стали лідерами, зібрали найбільше, ніж інші області України – 300 тис.грн. Я вдячна людям, які збирали гроші, які віддавали і не були байдужими. Цього року долучилися управління міліції, Пенсійного фонду, закарпатська митниця».

За словами Яни Сидор, все одно зібраної суми не вистачає на закупівлю дихальної апаратури, як планувалось, вона коштує 60 тис.євро. Тому восени обласна дитяча лікарня надасть список потреб з реанімаційного обладнання, яке й закуплять.

Христина Ярема, заступник Закарпатського обласного представника фонду, розповіла, що цьогорічну акцію «Від серця до серця» розпочали 1 квітня велопробігом. Волонтери відвідували різні заходи, концертні виступи, масово виходили у місто до мешканців. «Кожен волонтер мав ідентифікатор і скриньку, зареєстровані у базі волонтерів, - каже Христина Ярема.- Адже сьогодні діє дуже багато псевдофондів, які не звітують про те, на що вона витрачають кошти. А дія благодійних фондів має бути насамперед прозорою».

Волонтерами в акції працювали студентів різних навчальних закладів Закарпаття, найбільше їх було з УжНУ.

Всеукраїнська акція «Серце до Серця» пройшла під гаслом «Врятуй життя дитини». Благодійники збирали кошти для закупівлі реанімаційного обладнання. На Закарпатті все обладнання передадуть в Закарпатську обласну дитячу лікарню в м. Мукачеві.

Повідомили в Ужгородському прес-клубі


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp