Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В УжНУ відбудуться шості «Закарпатські правові читання»

18 квітня 2014 р., 15:09

25–27 квітня в Ужгороді відбудеться Міжнародна науково-практична конференція молодих учених та студентів, яку вже вшосте проводить факультет міжнародного права та правознавства УжНУ.

Про особливості заходу повідомили на прес-конференції організатори «Закарпатських правових читань» – проректор з навчальної і наукової роботи УжНУ Олександр Рогач, заступник декана юридичного факультету Сібілла Булеца, учений секретар факультету європейського права і правознавства УжНУ Марія Менджул та студент магістратури, голова Студентської ради області Іван Полюжин. 

Під час прес-конференції Цьогоріч у конференції візьмуть участь 240 учасників з різних куточків України та закордону. Очікують 16 гостей із Словаччини, Угорщини, Польщі, Латвії, Росії, Румунії, Чехії та Пакистану. Крім студентів, аспірантів, доцентів та наукових співробітників, уперше в правових читаннях візьме участь школяр – учень ЗОШ № 16 Мукачева. 

За результатами конференції планують видати три томи матеріалів. За словами організаторів, доповіді торкатимуться найрізноманітніших правових тем, зокрема й актуальних проблем України – юридичного статусу автономії, кримського питання та інших. 

Доповіді іноземними мовами синхронно перекладатимуть. Під час прес-конференції Особливістю правових читань стане насичена культурно-розважальна програма. Заплановані цікаві екскурсії старовинним Ужгородом (її проведе проректор з науково-педагогічної роботи УжНУ Федір Шандор) та замками Закарпаття. Крім того, учасники конференції вже традиційно візьмуть участь в екологічній акції – висадять квіти біля зеленого корпусу. Також долучаться до благодійної акції «Серце до серця». Завершиться захід екскурсією Невицьким замком та частуванням боґрачем. За словами Івана Полюжина, правові читання дають і науково-практичну користь, і здружують студентів та науковців. Багато людей щороку бере участь цьому традиційному заході, є навіть подружня пара, яка познайомилася саме під час конференції.   

Іванка Когутич

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp