Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Височина перевіряє хід виконання інвестиційних проектів у на Закарпатті (ФОТО)

21 серпня 2015 р., 14:23

Чеська делегація завітала до нашого краю, сьогодні, 21 серпня

Цими днями в Закарпатті перебуває з робочим візитом перебуває делегація краю Височина Чеської Республіки разом з головою крайового уряду Зденеком Кадлецом. У складі делегації також члени представництва краю Височина та Постійної конференції Вацлав Кадет та Мілан Плодік, член Постійної конференції, член благодійного фонду «ViZa» Йозеф Недвєд, начальник канцелярії гетьмана краю, координатор співпраці краю Височина і Закарпатської області України Катерина Свободова.

 

Мета візиту – перевірити хід виконання інвестиційних проектів, які спільно з краєм Височина реалізуються в соціальній сфері Закарпаття. В цілому нинішнього року спільно з краєм Височина здійснюється понад 20 інвестиційних проектів у освітніх та дошкільних закладах області, на що край Височина через благодійний фонд «ВіЗа» виділив 6 мільйонів чеських крон.

У поїздці по області делегацію супроводжував перший заступник голови обласної ради Михайло Попович.

Чеські гості побували на Рахівщині, де в загальноосвітній школі №2 селища Ясіня за їх часткового фінансового сприяння реалізується проект із заміни вікон, а в селі Верхнє Водяне здійснюється капітальний ремонт дитячого садка. Наразі роботи ще продовжуються. В Лазещині делегація ознайомилася з умовами діяльності початкової школи та відділення обласного еколого-натуралістичного центру,для облаштування новим обладнанням і меблями партнерський край також виділив кошти.

На Виноградівщині делегація ознайомилася із станом виконання енергозберігаючих проектів із заміни вікон у загальноосвітніх школах сіл Сасово, Хижа та Новоселиця. До речі, в останній школі проект завершено повністю. Далі маршрут делегації проліг через Міжгірщину та Воловеччину.

На Міжгірщині у селі Сойми йде капітальний ремонт одного з корпусів місцевої школи. Тут вже поміняно покрівлю, замінено вікна, тепер належить замінити електропроводку та систему опалення, здійснити внутрішні оздоблювальні роботи. А в Нижніх Воротах сільський голова Михайло Рябінчак уже доповів гостям про повне завершення проекту з реконструкція будівлі ДНЗ та заміни системи опалення, підготовку до урочистої здачі його в експлуатацію.

На Мукачівщині, у селах Копинівці та Кальник керівники місцевих загальноосвітніх шкіл також доповіли про завершення проектів із заміни вікон та вхідних дверей, подякували чеським партнерам за вагому фінансову допомогу. Успішно реалізуються спільні проекти і в ДНЗ №116 міста Мукачево, ДНЗ с. Жорнава Великоберезнянського району,ЗОШ І ст. с. Гандеровиця Мукачівського району.

Сьогодні члени делегації Височини провели зустріч з керівництвом області - з головою обласної ради Володимиром Чубірком та головою облдержадміністрації Геннадієм Москалем. Йшлося про перспективи подальшої співпраці, про підготовку презентації Закарпатської області у м. Їглаві на «Днях з Краєм Височина», які відбудуться 12 вересня.

Зденек Кадлец зазначив, що наші краї вже співпрацюють 9 років . «І партнерство щороку стає кращим за результатами. Контакти між нашими краями є дуже важливими і ми організовуємо вже і контакти на рівні шкіл та соціальних закладів. Ми спільно реалізували близько 100 інвестиційних проектів. Якщо буде підтримка – ми готові й надалі цю співпрацю розвивати. Ми задоволені як виконуються цьогорічні проекти. На початку жовтня ці проекти будуть офіційно відкриті», - повідомив керівник крайової адміністрації.

Володимир Чубірко констатував: цього року ми спільно виконуємо 21 проект. «І ще один аспект – міжлюдські контакти. Нині делегацію наших дітей із Масарикової школи Ужгорода приймає край Височина. В нас є сподівання, що і наступного року кількість проектів співпраці буде не меншою», - прогнозує керівник ради.

Геннадій Москаль висловив думку, що темпи співпраці будуть не менші, ніж в попередній період. «Надіюся, що наша співпраця буде підтримуватися і розвиватися і надалі», - зазначив голова ОДА.

Прес-служба облради



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp