Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті відкрили "Європейський табір"

21 серпня 2015 р., 17:45

Літнє дозвілля з яскравостями....

На Закарпаття приїхали 80 дітей-переселенців з Донбасу та 20 учасників міжнародних проектів «Джерела толерантності» та тренінгу «Будуємо мости замість стін» віком від 12 до 17 років для участі в «Європейському таборі». Протягом десяти днів учасники табору будуть знайомитися з європейськими цінностями, історією, культурою та традиціями, географією, релігіями, мовами, економічними та суспільно-політичними процесам інших країн, обговорюватимуть проблеми та шляхи їх вирішення в українському суспільстві.

 

У відкритті заходу взяв участь заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Петік, який привітав дітей з початком табору, побажав їм здобути нові знання та враження. Він також передав подарунки для табору: м’ячі для футболу, волейболу і баскетболу. «Подібні табори є дуже корисними для нашої країни, бо тут ви можете здобути нові знання, пізнати історію, культуру Європи», - сказав Олександр Петік.

Перед дітьми виступив Йосиф Зісельс, дисидент, громадський діяч, ідейний натхненник проекту: «Наш «Європейський табір» про різні системи цінностей, одну із них ви зможете вибрати для власної реалізації. Важливо, щоб вибрана система, не порушувала вашу душевну рівновагу. Важлива свобода вибору, де кожен з вас зможе реалізувати свої можливості», - наголосив він.

Також дітей привітала з відкриттям директор табору Наталя Бакуліна, кандидат педагогічних наук: «Не роби ближньому того, чого не побажаєш собі» - це цінність, на якій базуються людські взаємовідносини і чого треба йти і вчитися у європейському, правовому, демократичному суспільстві», - сказала Наталя.

Потім перед дітьми виступили вихователі табору, які підготували для дітей концерт з європейською поезією, музикою, танцями. Організатори також презентували програму табору, яка передбачає тематичні дні, які показують різні аспекти європейського життя.

Контакти для додаткової інформації:

067 67 222 88 (Анастасія)

E-mail: eurocamp15@gmail.com

сайт проекту - http://www.kngu.org/


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp