Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті стартував процес об’єднання громад

25 серпня 2015 р., 11:01

Активний процес обговорення проекту Перспективного плану об’єднання громад на засіданнях постійних комісій Закарпатської обласної ради триває.

Так, упродовж минулого тижня його розглянули на комісіях: з питань екології та використання природних ресурсів, охорони здоров’я, освіти, науки, культури. На черзі – ще п‘ять дискусій і завершальне, перед сесією обласної ради, призначеної на 27 серпня, обговорення на президії обласної ради.
Нагадаємо, після підсумкового засідання Робочої групи при ОДА з реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання громад» коригований Перспективний план, у якому враховано пропозиції з районів, презентують на постійних комісіях обласної ради.

Попри тривалий процес підготовки плану в Закарпатті, а наша область, як відомо, одна з двох (Тернопільська), де Перспективний план ще не затверджено, об’єднання громад перейшло у наступну фазу. Тому серпнева сесія обласної ради, окрім іншого, буде не лише розглядати і приймати план об’єднань, але й визнавати факт утворення двох територіальних об’єднань і оголошувати 1-і вибори у них, за новими правилами. Так, своє рішення про майбутнє оголосили і просять його зафіксувати: Тячівська громада (м.Тячів, Руське Поле, Лази, Округле) та Вільхівська громада (Вільхівці, Добрянське, Вільхівці-Лази, Раково).

Зауважимо, мова іде лише про початок об’єднання закарпатських громад. Адже вже нині 8 громад, відповідно до рішень сесій, ініціювали процес об’єднання; 7 територіальних громад проводять процес громадського обговорення; 6 прийняли рішення про надання згоди на добровільне об’єднання. А отже, процес децентралізації на базовому рівні, перший його крок – утворення спроможних територіальних громад зроблено!

Офіс реформ у Закарпатській області

Схожі новини

Які освітні реформи чекають на Закарпаття? (ФОТО)
Що негаразд у нашому комунальному господарстві?
Коаліція «Реформи задля гідного життя»: визначено переможців у 12 номінаціях впровадження децентралізаційної реформи на Закарпатті – 2020
«Дорогою реформ»: Як зміни законодавства вплинуть на життя у Закарпатті
Реформа децентралізації та судова реформа: чи чекати закарпатцям на зміни?
Про реформування ЗМІ поговорять в Ужгороді
В Ужгороді порушили тему покращення медичних послуг
На зборах асоціації «укрсадпром» фахівці з усієї України закликали терміново реформувати галузь (ФОТО)
Освітня євроінтеграція: як це працює на прикладі Ужгородського національного університету (ФОТО)
Централізація децентралізаційної реформи на марші: Уряд і парламент прискорено готуються до затвердження нових укрупнених районів

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp