Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ЦВК отримала перелік населених пунктів, де не можна проводити вибори

26 серпня 2015 р., 09:41

Щодо кожного населеного пункту Донбасу є чітке обґрунтування.

Центральна виборча комісія вже отримала подання від голів Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій з переліком населених пунктів, в яких пропонується не проводити чергові місцеві вибори 25 жовтня з міркувань безпеки.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає Укрінформ. "У Центральну виборчу комісію надійшли подання і від голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, і від голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації щодо переліку населених пунктів, де, на їхню думку, вибори провести буде неможливо, в першу чергу через перебування цих населених пунктів у прифронтовій території, в зоні зіткнення, а також на території, яка може перебувати під обстрілами і де є серйозні побоювання за життя членів виборчих комісій і самих виборців. Такий перелік у нас є, і Центральна виборча комісія зараз його уважно вивчає", - сказав він.

Водночас він не повідомив чіткої кількості населених пунктів Донеччини та Луганщини, де не можна проводити чергові місцеві вибори, оскільки "їх ще потрібно підрахувати", хоча розповів, що щодо кожного населеного пункту є чітке обґрунтування.

"У мене є документи від Жебрівського і Туки, і там є чітко щодо кожного населеного пункту визначені критерії, у зв'язку з чим не можна проводити вибори. Як правило, це об'єктивні критерії, критерії безпеки, критерії розташування населених пунктів у зоні зіткнення. Я думаю, що на ці критерії треба враховувати і ЦВК варто було б погодитися з цим", - зазначив Магера.

Він додав, що рішення комісії дізнаємося "протягом найближчих днів", однак він особисто підтримує позицію Жебрівського і Туки.

Раніше голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський звернувся в Центральну виборчу комісію з пропозицією не проводити місцеві вибори 25 жовтня в Маріуполі.

Як повідомляв Кореспондент.net, Верховна Рада призначила місцеві вибори в Україніна 25 жовтня 2015 року, і встановила, що вони не відбудуться в Криму та на непідконтрольній українській владі частині Донбасу. Виборча кампанія стартує 5 вересня.

Кореспондент

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp