Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородщина: від сплати за ліцензії до скарбниці надійшло 402 тисячі

26 серпня 2015 р., 15:02

Такі підрахунки зробили з початку цього року.

Саме таку суму з початку року перерахували до бюджету платники Ужгородського району та міста Чоп від сплати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. В порівнянні з відповідним періодом 2014 року, цьогоріч бюджет отримав на 23,6 тис. грн. більше.

Протягом цього часу суб’єкти господарювання отримали 458 ліцензій на торгівлю алкоголем і 321 – тютюном.

Нагадаємо, що для отримання такої ліцензії суб’єктам господарювання варто подати заяву тільки до Центру обслуговування платників. Видача ліцензій здійснюється тільки за умови фактичного надходження встановленої річної плати за ліцензію до відповідного бюджету, яке перевіряється уповноваженою на видачу ліцензій особою на підставі поданої заявником копії платіжного доручення (з відміткою банку про сплату), довідки відповідного фінансового органу про фактичне надходження коштів до бюджету.

Нагадаємо, що починаючи з 01.07.2015 підлягає ліцензуванню діяльність з виробництва, імпорту, експорту, оптової та/чи роздрібної торгівлі пивом на загальних підставах, передбачених для алкогольних напоїв.

Отож, фізичним особам – підприємцям, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування та здійснюють продаж пива необхідно застосовувати належним чином зареєстровані РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, а також придбати ліцензію на право здійснення торгівлі алкогольними напоями.

Слід наголосити, що ліцензія видається заявникові у разі пред'явлення ним документа, що посвідчує особу (для фізичних осіб), або уповноваженому на це представнику заявника.

За матеріалами Ужгородської ОДПІ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp