Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль: «Уявіть ситуацію, що молода пара прийшла до священика обвінчатися, а він їм із порогу без жодних пояснень: «Не обвінчаю, і все!»

27 серпня 2015 р., 19:03

Так він висловився про Закарпатську облраду...

Сьогодні обласна рада провалила голосування щодо Перспективного плану формування спроможних територіальних громад у Закарпатській області і не дала формального дозволу на утворення двох уже сформованих громад у Тячівському районі. Після того, як питання втретє були провалені, частина депутатів, яка наполягала на прийнятті рішень, покинула залу (на адресу обранців, що не голосували, лунали вигуки «Ганьба!»), а саму сесію довелося закрити через відсутність кворуму. Закарпаття стало єдиною областю в Україні, яка не розглянула Перспективний план, і однією з двох, яка не оголосила жодну об’єднану громаду. При тому, що саме з прийняттям цих рішень залежить виділення області з Держбюджету 119 мільйонів гривень цього року і 170 мільйонів – наступного для фінансування проектів регіонального розвитку.

 Ось як прокоментував дії облради голова ОДА Геннадій Москаль, котрий також був присутній на сесії: - Уявіть ситуацію, що молода пара зі щирих почуттів, отримавши згоду батьків, вирішила створити власну сімʼю й прийшла до священика обвінчатися. А він їм із порогу без жодних пояснень: «Не обвінчаю, і все!» Тут – аналогічна ситуація. Дві громади вирішили жити спільно, пройшли всі передбачені для цього процедури – слухання, сесії, погодження і т.д. Усе, що залишилося, -- отримати формальну згоду облради. А вона її не дає. Скажу, що це негарно. Свою останню сесію облрада могла завершити достойно й піти з високо піднятою головою. Для чого тоді було влаштовувати цей цирк? Тільки для того, щоб показати Києву – Закарпаття готується, як полігон для провалу у Верховній Раді конституційної реформи з децентралізації. Однак сьогоднішнє неголосування все одно нічого не дасть. Громади звернуться з позовом до Окружного адміністративного суду, який зобов’яже облраду прийняти це рішення. У тому, що воно буде прийнято, в мене немає жодних сумнівів. 

Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp