Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Біля берегів Лівії затонули два судна із сотнями мігрантів

28 серпня 2015 р., 13:22

За неофіційними даними, загинуло щонайменше 100 людей

Сотні людей зникли безвісти після того, як два човни із близько 500 мігрантами на борту перекинулися біля берегів лівійського міста Зувара.

На одному із човнів, що надіслав сигнал допомоги вранці у четвер, було близько 50 людей. Інший - що затонув пізніше того дня - перевозив понад 400 мігрантів.

Лівійським рятувальникам вдалося витягти на берег 201 людину. Щонайменше 147 із них доправили до центру тимчасового утримання мігрантів у місті Сабрата на захід від Триполі, повідомив представник влади агентству Reuters.

Рятувальна операція триває. Існують побоювання, що багато інших людей опинилися у пастці у трюмах перекинутих човнів.

Один із місцевих жителів повідомив ВВС, що до лікарні міста Зувара доправили щонайменше 100 тіл загиблих.

Серед жертв - мігранти із Сирії, Бангладеш та ще кількох африканських країн, розповів місцевий житель. Поки що не має офіційного підтвердження цієї інформації.

Із початку року, за даними ООН, понад 2,4 тисячі людей загинули, намагаючись перетнути Середземне море на шляху до Європи. Ще понад 100 тисяч успішно висадилися на узбережжя Італії, ще близько 160 тисяч - зуміли потрапити до Греції.

У четвер на сході Австрії неподалік угорського кордону поліція виявила покинутий трейлер з кількома десятками тіл мігрантів.

А в середу тіла 51 мігранта виявили біля берегів Лівії в трюмі закинутого корабля. Їхні тіла на берег доправило шведське рятувальне судно, яке того ж дня виявило у морі живими більше 400 людей.

Більшість із тих, хто наважується на небезпечну подорож, тікають від кривавих конфліктів та переслідування у своїх країнах.

Із Лівії їх вивозять контрабандисти - часто на переповнених старих човнах. Влада Лівії, де в останній рік борються два уряди, має замало ресурсів, аби цьому завадити.

Представники Сербії і Македонії заявили на саміті у Відні, що Євросоюз має розробити план дій у зв'язку із безпрецедентним напливом мігрантів до Європи.

Тільки за минулий місяць кордони ЄС перетнула рекордна кількість нелегальних мігрантів - 107,5 тисяч людей. У середу сербська поліція нарахувала на своєму кордоні більше 3 тисяч людей.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp