Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Частина закарпатських обранців саботує державну політику

28 серпня 2015 р., 18:02

Закарпатці вимагають імена тих депутатів, які відмовились підтримати своїх виборців

Наступне засідання сесії Закарпатської обласної ради, начебто, має відбутися 4 вересня. На ньому планується розгляд реформних питань, провалених на засіданні 27 серпня. Про це експерту Офісу реформ у Закарпатській області Олегу Лукші повідомив голова ради Володимир Чубірко.

Читайте також:
Чубірко вважає вчорашнє засідання депутатів плідним

Після неприйняття проекту Перспективного плану об’єднання громад, представники коаліції «Реформи задля гідного життя», до якої входить близько 50 громадських організації, у тому числі – представників органів місцевого самоврядування, ініціювали інформаційний запит щодо списку депутатів, які брали участь у розгляді ключових реформних питань, і їх голосування «за» чи «проти» них. Після цього, заявив Олег Лукша, який є віце-президентом Асоціації міст, селищ і сіл «Закарпаття – ХХІ століття», коаліція чекає 5 днів і паралельно надсилає звернення до Президента і Верховної Ради. Адже не голосування за ключові рішення, які мали б дати закарпатським громадам реальний поштовх до нового життя, є нічим іншим як "політикантством" певної частини обласних депутатів.

«Якщо проекти рішень успішно пройшли усі постійні комісії і президію облради, то вони, як мінімум, мали бути проголосовані на пленарному засіданні "за основу", а потім обговорені і проголосовані "в цілому". Неголосування "за основу" в подібній ситуації і є політичною «заказухою», чого в місцевих радах (у т.ч. в обласній) бути не може. Інакше це можна, і слід розцінити як демонстративний, змовний вияв незгоди чи саботажу державної політики децентралізації і реформ». А це збігається з позицією внутрішніх і зовнішніх ворогів України, у т.ч. позицією Росії», - переконаний Олег Лукша.

Розлючений Москаль гучно гримнув дверима, щоб усім запам’яталось (Відео)


Натомість, ключовим стане 4 вересня, коли Закарпатська обласна рада отримає черговий шанс висловити своє ставлення до державної політики на шляху реформування і голосуванням підтримати Перспективний план і прагнення мешканців Закарпаття, які вже виявили бажання утворити спроможні об’єднані громади.



Офіс реформ у Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp