Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті працюють волонтери Корпусу Миру США

29 серпня 2015 р., 11:02

Вони відновили свою діяльність в нашій області після дворічної перерви

Багато років поспіль волонтери Корпусу Миру США працювали у навчальних закладах області та Закарпатським інститутом післядипломної педагогічної освіти у рамках освітніх проектів. Після значної перерви (дію місії було припинено у лютому 2013 року через військові дії на Україні) волонтери Корпусу Миру США відновили свою діяльність на теренах нашого краю. Так, із 28 волонтерів, задіяних в освітніх проектах на Україні, 4 працюють на Закарпатті (ЗІППО – Пеггі Волтон; Мукачівська гімназія – Стефані Мунсон; Сасівська ЗОШ І-ІІІ ст. Виноградівського р-ну – Райян Найт; Горондівська ЗОШ І-ІІІ ст. Мукачівського р-ну – Френсіс Крізотті). Це надзвичайно вагомий внесок у розвиток іншомовної освіти краю.

{g}

27 серпня до Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти завітав директор Корпусу Миру США Денні Робертсон. Під час візиту відбулася зустріч Денні Робертсона з директором інституту Тетяною Палько, у ході якої директор інституту наголосила на необхідності такої співпраці представників організації з освітніми закладами регіону та інститутом зокрема.

Закарпаття завдячує Корпусу Миру США започаткуванням літніх мовних шкіл для вчителів англійської мови області, які стали прикладом для всієї України, і наразі такі школи запроваджуються у різних регіонах нашої держави. На Закарпатті цьогоріч відбулася четверта літня мовна школа у рамках курсів підвищення кваліфікації вчителів англійської мови при ЗІППО.

У рамках роботи курсів підвищення кваліфікації учителів англійської мови відбувся захист випускних робіт за участі представників Корпусу Миру США в Україні Денні Робертсона, директора організації, та Пеггі Волтон, волонтера, яка працює з педагогами області на базі ЗІППО відповідно до угод між МОН України та посольством США в Україні. Слухачі розробили цілу палітру цікавих питань з методики викладання предмета і презентували власні доробки англійською мовою.

27 серпня відповідно до навчально-тематичного плану роботи курсів підвищення кваліфікації відбулася конференція з обміну досвідом учителів англійської мови. У конференції брали участь старший викладач кафедри суспільно-гуманітарної та етико-естетичної освіти ЗІППО М. Жабляк та методист ЗІППО О. Рацюк. У ході конференції обговорено проблемні питання з методики вивчення/викладання іноземної мови у сучасній школі, а також наголошено на ключових положеннях і перспективах розвитку дисципліни у 2016 році, задекларованому роком англійської мови в Україні.


Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp