Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Жодного особливого статусу в Донбасу не буде - Порошенко

29 серпня 2015 р., 15:06

У Конституції не буде жодної норми про будь-які особливі статуси

Проектом змін до Конституції України в частині децентралізації не передбачено особливого статусу Донбасу, а 92 стаття, у якій йдеться про можливість «спеціального статусу» для окремих міст, прибирається.

Як передає кореспондент УНІАН, на цьому вкотре наголосив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками територіальних громад сьогодні у Києві.

“Немає там ніякого статусу, як би ви там не шукали”, - сказав він.

Як наголосив президент, є чинна стаття 92 статті Конституції, пункт 16 якої передбачає можливість «спеціального статусу» для окремих міст.

“Зміни до Конституції цю статтю вилучають”, - наголосив Порошенко.

Президент також зазначив, що ніхто, більше ніж Росія, не критикує проект змін до Конституції, і наголосив, що як глава держави не дозволить писати Конституцію ззовні.

Крім того, він зазначив, що світова проукраїнська коаліція підтримує Україну у Мінських домовленостях і твердо вітає конституційну реформу в частині децентралізації.

Законопроект про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади (реєстр. № 2217а) розглядатиметься на пленарному засіданні Верховної Ради 31 серпня.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp