Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Закарпатті не видаватимуть сертифікати для експорту необроблених лісоматеріалів

1 вересня 2015 р., 18:31

Геннадій Москаль підписав розпорядження «Про тимчасове припинення видачі сертифікатів про походження матеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій у частині експорту лісоматеріалів необроблених».

Цим розпорядженням Закарпатському обласному управлінню лісового та мисливського господарства запропоновано припинити видачу вказаних сертифікатів лісогосподарським підприємствам. На підставі розпорядження голови ОДА обласне управління лісового та мисливського господарства видало наказ про заборону видачі сертифікатів для експорту необроблених лісоматеріалів. Наказ не стосується державних лісгоспів, які отримали передоплату за поставку необроблених лісоматеріалів ще до підписання розпорядження голови ОДА.

Іншим розпорядженням – «Про вдосконалення механізму продажу необробленої деревини на території Закарпатської області» – Г.Москаль пропонує Товарній біржі «Закарпатський лісовий ринок» допускати до участі в аукціоні з продажу необробленої деревини тільки тих суб?єктів господарської діяльності, які займаються переробкою деревини, що підтверджується дозволами на експлуатацію та застосування машин, механізмів, устаткування. 

Нагадаємо, що 1 листопада цього року набуває чинності ухвалений Верховною Радою України закон про заборону експорту на 10 років необроблених лісоматеріалів. Однак поки закон не набрав чинності, в області почалася масова вирубка лісу й вивезення його за кордон. Для припинення вакханалії з лісовими ресурсами Закарпаття й було підписано відповідне розпорядження голови ОДА. Прес-служба Закарпатської ОДА.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp