Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Студент УжНУ став одним з найкращих молодих біологів України

20 квітня 2014 р., 19:11

17 квітня в актовій залі ЖДУ імені Івана Франка підбили підсумки ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з біології, що проходила на базі природничого факультету університету 15-16 квітня.

В інтелектуальному змаганні взяли участь 55 студентів, серед них – двоє призерів міжнародних олімпіад із біології різних років, сім членів відбірних команд, які готувалися до міжнародної олімпіади з біології, і численні переможці МАН, які свого часу показали високі результати. Усі вони прибули до ЖДУ імені Івана Франка з 34 вищих навчальних закладів із різних міст України.

Журі Олімпіади було представлене науковцями провідних навчальних закладів України.

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з біології пройшов на базі природничого факультету ЖДУ імені Івана Франка у кілька турів.

«Перший передбачав перевірку знань із базових дисциплін біологічних циклів. Учасники писали чотири години і показали різнопланові знання з 16 біологічних предметів. Другий – це вміння показати практичні навички і теоретичні знання та поєднати їх із чотирма лабораторними практикумами: з біохімії, зоології хребетних, зоології безхребетних тварин, анатомії людини. І останній тур – комп’ютерне тестування, що відбулося на базі фізико-математичного факультету та передбачало тестову відповідь на 60 теоретичних запитань. Учасники олімпіади показали доволі високий рівень знань», – каже голова журі, завідувач кафедри ботаніки, біоресурсів та збереження біорізноманіття ЖДУ імені Івана Франка Галина Киричук.

Після підсумовування результатів і завершення роботи апеляційної комісії, студенти-учасники та члени журі ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з біології зібралися у актовій залі університету.

«Від вас залежить майбутнє біологічної науки, добробут і благополуччя України. Ви – майбутнє України. Вірю, що ви зробите Україну такою, якою не вдалося зробити Україну нам», – звернувся до учасників Олімпіади під час закриття ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух.

Переможцями ІІ-го етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з біології стали:

Диплом ІІІ ступеня:


Павлище Анастасія Василівна (Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини)

Штеніков Микола Дмитрович (Одеський національний університет імені І.І. Мечникова)

Баркасі Золтан Ласлович (ДВНЗ «Ужгородський національний університет»).

Диплом ІІ ступеня:

Дємідова Маргарита Валентинівна (Житомирський державний університет імені Івана Франка),

Сапожнікова Валерія Олександрівна (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна).

Дипломом І ступеня відзначений першокурсник Кравчук Станіслав Леонідович (Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця).

«Я очікував на результат, а не на перемогу», – зізнається переможець і додає, що був досить спантеличеним на лабораторному занятті й довго не міг себе опанувати.

Крім того, компетентне журі визначило переможців у наукових номінаціях: «За високий рівень теоретичної підготовки», «За високі показники, виявлені при виконанні комп’ютерних тестових завдань», «За неперевершені знання з “Зоології безхребетних”», «За неперевершені знання з “Зоології хребетних”», «За неперевершені знання з “Біохімії”» та «За неперевершені знання з “Анатомії людини”».


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp