Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Закарпатті не вистачає місць у дитсадках

2 вересня 2015 р., 17:42

Хоча садочків за останні роки стало більше.

Про це у середу, 2 вересня, розповіла під час брифінгу в прес-центрі Закарпатської ОДА заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Сопкова.

Цьогоріч перший дзвінок пролунав у 668 навчальних закладах краю, він покликав до школи понад 157 тисяч учнів. Дошкільні навчальні заклади нині відвідують 49 тисяч дітей. Незважаючи на те, що кількість дитячих садочків в області за останні роки зросла, наразі немає можливості надати дошкільну освіту усім бажаючим.

«Якщо у 2012 році в області функціонували 557 ДНЗ, то цьогоріч мережу складають 574 дошкільні навчальні заклади. Але разом з тим, ця кількість є не достатньою. Нині на 100 місць у садочках претендує 130 дітей. Це невтішний показник, ми намагаємось вирішити проблему за рахунок відкриття додаткових груп у діючих садочках або ж шляхом реорганізації навчальних закладів – об’єднання малокомплектних шкіл і створення в них НВК», - повідомила Ганна Сопкова.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp