Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські чиновини перечать міністру і Всесвітній організації здоров'я

2 вересня 2015 р., 18:40

Кажуть, в області немає поліомеліту.

На Закарпатті не зафіксовано жодного випадку поліомієліту.

Про це начальник головного управління Держсанепідслужби в Закарпатській області Володимир Маркович заявив у середу, 2 вересня, під час брифінгу в прес-центрі ОДА. Він спростував інформацію озвучену напередодні міністром охорони здоров’я Олександром Квіташвілі щодо виявлення в області двох випадків поліомеліту.

«Йдеться про гострий в’ялий параліч, який виявили у двох ромських дітей. Це підтвердили і столичні лабораторії та лабораторія ВООЗ у США. Діти мали контакт із циркулюючим вакциноспорідненим поліовірусом, що призвело до цієї недуги. В області немає циркуляції дикого збудника поліовіруса, який є причиною поліомієліту», - сказав головний санітарний лікар краю.

У свою чергу головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк спростував слова міністра щодо достатньої кількості вакцини проти поліомієліту. «Ситуація із вакцинацією в краї є критичною, - наголосив він. - Останні три роки цей процес проходить дуже погано, вакцин в області не вистачає. За 7 місяців цього року в області поставлено імунобіологічних препаратів на 14,9% від потреби. Зокрема комбінованими препаратами, якими проводять вакцинацію і проти поліомієліту, область забезпечена на 16-30%. Таким чином в області проведено щеплення на 18% від річного плану».
Водночас медики висловили сподівання, що завдяки нинішній ситуації з недостовірною інформацією, критична ситуація з вакцинацією буде вирішена, інформує прес-служба Закарпатської ОДА


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp