Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські медики не врахували останніх досліджень ВООЗ, - Квіташвілі

3 вересня 2015 р., 11:01

Замовучавти ситуацію із захворюванням - неприпустимо

Попри заперечення начальника Головного управління Держсанепідслужби в Закарпатській області Володимира Марковича факту виявлення на Закарпатті випадків захворювання на поліомієліт, Міністр Квіташвілі продовжує стояти на своєму. Міністр стверджує, що висновки закарпатських медиків щодо «непідтвердження» двох випадків захворювання не враховували останніх деталей лабораторного дослідження ВООЗ.

«Діагнози лікарів щодо гострого в’ялого паралічу у дітей вірні, тут нема ніяких протиріч, але нема гарантій, що вірус не мутуватиме та не розповсюджуватиметься. Ці конкретні випадки будуть розслідувані ВООЗ більш детально. Але не реагувати, а тим більше замовчувати цю ситуацію, враховуючи такий низький рівень вакцинації в країні, не можна», - про це під час брифінгу в МОЗ повідомив Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі.

Поліомієліт на Закарпатті - перший спалах хвороби в Європі за останні 5 років

Також Міністр додав, що Україна на сьогодні має достатню кількість вакцин, аби забезпечити ними усі регіони більш ніж в достатньому обсязі: «Наразі вакцина перебуває на складах ДП «Укрвакцина» МОЗ України та проходить низку формальних перевірок відповідно вимог ЮНІСЕФ, ВООЗ та канадського уряду, які надали її Україні в якості гуманітарної допомоги. Після чого вона буде розвезена в регіони в найкоротші терміни».


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp