Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Поліовірус циркулює Закарпаттям - ВООЗ (Відео)

3 вересня 2015 р., 15:02

Місцеві лікарі не розуміють рівня загрози

У ВООЗ запевнили, що на Закарпатті зафіксували випадки захворювання саме на поліомієліт. А визначати, чи поліомієліт це чи ні - не у компетенції закарпатських медиків.

У Києві теж продовжують наполягати: на Закарпатті таки є два випадки поліомієліту і це підтвердила лабораторія в Києві, яка співпрацює з ВООЗ, та американський центр.

Уже навіть один випадок у країні вважається спалахом.

А закарпатські медики сьогодні зібрали прес-конференцію і запевнили: поліомієліту в краї немає, його сплутали з іншої недугою — гострий в’ялий параліч. При цьому теж послалися на лабораторні дослідження в Києві та Америці.

Проте і в області, і в столиці наголошують, що ситуація з вакцинацією проти страшної недуги дуже погана — із 2008 року Україна вже випередила за кількістю не щеплених дітей усі країни третього світу.

Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі сказав, що у травні надійшла благодійна вакцина французького виробництва від Канади, але вона проходила формальні процедури і лише за кілька тижнів поїде в регіони.

Детальніше – сюжеті ТСН




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp