Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві встановили унікальний пам’ятник (Фото)

3 вересня 2015 р., 20:44

Єдиний в Україні пам’ятник рому встановили в одному з найбільших ромських поселень

Офіційне відкриття пам’ятника рому, який підмітає вулиці, відбулося сьогодні о 17:00, на перехресті вулиць Івана Франка та Михайла Токаря. Автором скульптури є Іван Бровді.

Відкриття пройшло з усіма урочистостями: ведуча заходу наголосила, що ромський народ вірний своїм традиціям та заслуговує на вищу нагороду і шану в славному місці над Латорицею.

"Яку б роботу не довелося їм виконувати, вони у душі завжди митці. Особливість цього пам’ятника у тому, що він створений у честь людини, здавалося б непримітної, але надзвичайно важливої професії, яка забезпечує чистоту вулиць нашого міста, створюючи у ньому разом затишок та гарний настрій", - підкреслила ведуча.

{g}

Наступними слово взяли Іван Бровді та Андрій Балога.

"Хай цей пам’ятник символізує дійсно чисте Мукачево, і щоб воно було чисте, в кінці кінців, від тих людей, які заважають нам жити", - зазначив автор роботи. Також він попросив ромів і людей, які живуть у навколишніх районах, берегти та шанувати цей пам’ятник.

"Дана скульптура символізує увіковічнення традицій, які є в Мукачеві, а також людей, які тут проживають. Цей пам’ятник рому стане обличчям міста. Скульптура також символізує вичищення не лише міста, але й цілої області від різної нечесті, яка нас оточує. Тож хотів би вас пропросити цінувати та доглядати цей пам’ятник", - додав Андрій Балога.

На відкритті були присутні також депутати Мукачівської міської ради Михайло Лабош та Іван Йонаш, повідомляє PMG.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp