Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Іршавщині отруїлися алкоголем уже 6 підлітків

6 вересня 2015 р., 12:33

Серед них - три дівчини.

Іршавські правоохоронці звертаються до працівників торгівлі з проханням не продавати дітям алкогольні напої. За це передбачено адмінвідповідальність.

Після закінчення літніх канікул діти повернулись за шкільні парти. Звісно, зустрівшись з однокласниками, хочеться обмінятись враженнями про відпочинок. Такі зустрічі у перші дні навчального року можна побачити у багатьох кафе та барах. У колі друзів виникає спокуса похизуватись цигаркою чи чаркоюспиртного. Та наслідки цього можуть бути плачевні.

В Україні заборонено продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. Однак такі випадки все ж трапляються. Тільки цього року до Іршавської лікарні потрапили з алкогольним отруєнням 6 підлітків, серед них 3 дівчини.

Їхні батьки були притягнуті до адмінвідповідальності за ч.1 ст.184 КодексуУкраїни про адміністративні правопорушення (невиконання батьками обов′язків щодо виховання дітей).

Прикро те, що у трьох випадках підлітків пригощали дорослі, які навіть не задумувались про наслідки цього.

Скажімо, святкування Першого дзвінка в одному з кафе м.Іршави закінчилось для дівчини-школярки в лікарні. Бармен відпустив алкогольний напій неповнолітній, а далі їй стало погано, довелось викликати швидку. Як наслідок, батьківпритягнули до адмінвідповідальності за ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, бармена закладу - за ч.2 ст.156 (Порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами). На власника кафе теж буде накладено штраф. Матеріали направлено у спілку по захисту прав споживачів.

Іршавські правоохоронці звертаються до власників і продавців закладів торгівлі з проханням неухильно дотримуватися вимог законодавства України, не продавати дітям алкогольні напої та тютюнові вироби. Адже кожен з нас відповідає за здоров′я наших дітей.

Інформація Іршавського РВ УМВС.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp