Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Арка у Хусті "ожила" (ФОТО)

6 вересня 2015 р., 20:30

У неділю, 6 вересня, двоє ініціативних хустських митців вирішили продовжити розпочату торік справу з монументального розпису старовинної арки, що на вулиці, названої на честь відомого майстра пензля, уродженця Харківщини Іллі Рєпіна.

У неділю, 6 вересня, двоє ініціативних хустських митців вирішили продовжити розпочату торік справу з монументального розпису старовинної арки, що на вулиці, названої на честь відомого майстра пензля, уродженця Харківщини Іллі Рєпіна. 

-Провулок, який як тільки не називався у різні часи і за різної влади, нарешті вимощений кольоровою бруківкою, ошатний, він поправу заслуговує бути «обличчям» Хуста, адже справді є однією з найстаріших вулиць у історичній частині міста. На жаль, стихійна торгівля, яку дуже важко «викорінити» з територій, прилеглих до ринку, зводить нанівець усі старання людей, які вболівають за рідний населений пункт. Ми ж робимо все, тільки керуючись патріотизмом до свого міста, ентузіазмом та бажанням, аби у власному спільному «домі» було гарно, – розповів для редакції новин «Карпатського об’єктива» ініціатор заходу, художник, креативна неординарна особистість Василь Полажинець. 

{g}

Слід зазначити, що у вересні минулого разу митці-активісти намалювали на частині арки Хустський замок та Елизаветинський костел, наразі ж зобразили гордість Закарпаття – славнозвісну Долину нарцисів. 

-Хтось із перехожих зупинявся та дякував нам за пророблену роботу, хтось же – із подивом цікавився, чому ми оздоблюємо арку. Утім втішає, що більшість краян схвально відгукуються про розпочату нами справу. Так вийшло, що працюємо переважно восени. Звичайно, хочеться зробити ще багато корисного для Хуста, і це не тільки графіті на стінах або яскраві малюнки в стилі Енді Уорхола, але й оригінальний монументалізм із прив’язкою до етнокультури нашого краю, – поділилась думками художниця Юлія Смерека. 

Незвичний настінний розпис, між іншим, є одним із родинок оновленого центру міста, зробленим не за державні кошти, а завдяки старанням групи ініціативних містян. Фарбами та валиками митцям ще торік допомогли підприємці, проте, на жаль, зараз їх не знову ж таки вистачає. А у планах художників-волонтерів ще кілька незвичних творчих проектів, які вони планують втілити в життя у найближчій перспективі. 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp