Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На фестивалі бринзи Москаль спинив дощ та пригощав усіх яфинівкою (Фото)

7 вересня 2015 р., 10:09

Дії Москаля викликали криві погляди у деяких гостей фестивалю

У найвисокогірнішому райцентрі України Рахові після 2-річної перерви відновили найкращий закарпатський фестиваль — “Гуцульська бриндзя”.

Свято, приурочене осінньому поверненню овечих отар із полонин, проводилося вже вп’ятнадцяте! Цьогоріч йому могла завадити злива, яка ринула одразу після початку пішої ходи від центру міста. Однак як тільки керівник області Геннадій Москаль виголосив промову про урочисте відкриття “Гуцульської бриндзі”, в якій були слова: “Відновленому фестивалю має сприяти й погода. За гуцульським метеопрогонозом, який найдостовірніший у Європі, зараз хмари розсіються!”, злива дійсно припинилася! Аж до закінчення дня в Рахові лише кілька разів моросив короткочасний дощик.

На фестивалі свою кулінарну продукцію та самодіяльні номери представили 22 населені пункти району, кожен із яких облаштував окремий павільйон-садибу. Г.Москаль не обминув жодного павільйону, при цьому всюди безкоштовно пригощав відвідувачів, котрі юрмилися навколо, “яфинівкою” (настоянкою з чорниць) та різними наїдками. Після чого фотографувався з гуцулками, що в масовому порядку просили: “Ци мож’ся з вами сфотками на памнять, пане Москалю?” Деякі власники павільйонів, а також супровід гуцулок із представників протилежної статі, дивилися на дії Г.Москаля криво, однак відкрито щось заперечити ніхто не наважився.

{g}

Найгарячіша частина фесту почалася увечері, коли на сцену вийшли запрошені головою ОДА “афроукраїнці” з гурту “Black Stars”. Як тільки чорношкірі співаки у вишиванках чистою українською заспівали “Ой, смереко!..”, весь простір біля сцени моментально оточили кілька тисяч відвідувачів. Подальший виступ Г.Москаля зі словами: “Ці чорношкірі виконавці володіють українською краще, ніж деякі члени Кабміну й депутати Верховної Ради!”, викликав шквал емоцій. Під час виступу “афроукраїнців” навколо сцени стало коїтися щось неймовірне. Публіка (у тому числі люди поважного віку й вигляду) підспівувала, танцювала, знімала виконавців на телефони й фотокамери. Кілька десятків підігрітих “яфинівкою” й музикою гуцулів подерлися на сцену, щоб особисто станцювати з “афроукраїнцями” й зробити селфі. Для того, щоб навести лад і дати можливість продовжити виступ, організаторам довелося задіяти міліцію. Під суворим наглядом кремезних правоохоронців відвідувачі стали поводитися пристойніше — просто співали й танцювали, підстрибуючи в такт музиці на лавицях. У результаті деякі з лавиць не витримали напору емоцій і зламалися…

По закінченні фестивалю, коли на Рахів опустилися сутінки, знову почався дощ, так бажаний після тривалої засухи. Негода й довга дорога були, очевидно, єдиними недоліками цьогорічного фестивалю, на який з’їжджаються туристи з усієї України.
Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp