Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Закарпатгаз" обіцяє теплу зиму

10 вересня 2015 р., 20:48

Уже виділено більше 5 мільйонів гривень на безперебійне постачання голубого палива

Ще напередодні минулого опалювального сезону ПАТ «Закарпатгаз» змінило підхід до обслуговування системи газопостачання, перейшовши на виконання щорічного комплексного обстеження. З цією метою було створено службу електрохімзахисту газопроводів, робота якої дає позитивні результати. Цьогоріч, зокрема, проведено комплексне приладне обстеження майже 1582 км газопроводів при плані понад 1433 км. Відбувається й планова заміна газового обладнання газорегуляторних пунктів (ГРП) та шкафних газорегуляторних пунктів (ШГРП). Наразі закуплено 8 одиниць ШГРП для встановлення їх у вересні-жовтні у Виноградівському, Мукачівському, Міжгірському, Тячівському районах і виконано реконструкцію та заміну понад 2,7 км газових мереж у Мукачівському, Свалявському, Іршавському та Хустському районах.

Крім цього, в ході підготовки до опалювального сезону 2015-2016 років проведено ревізію 300 одиниць ГРП, 594 – ШГРП та 172 засувок у газових колодязях, а також - планово-технічне обслуговування газових приладів у більш ніж 108 тисячах помешкань закарпатців.

- ПАТ «Закарпатгаз» виділяє чималі кошти на реалізацію комплексу заходів з підготовки до опалювального періоду, утримання газотранспортної інфраструктури регіону в дієздатному стані, - зазначає перший заступник голови правління - головний інженер ПАТ «Закарпатгаз» Андрій Горват. – Цьогоріч «наголос» було зроблено на прийняття в експлуатацію газових котлів для автономного опалення квартир багатоповерхової забудови населених пунктів області та безкоштовне встановлення лічильників природного газу споживачам, помешкання яких облаштовані газовими плитами та протічними водонагрівачами. Протягом літніх місяців перших зареєстровано понад 1150 штук, других встановлено майже 680. Неприйнятими в експлуатацію залишаються понад 9,3 тисячі котлів автономного опалення помешкань багатоповерхівок. Також обстежено на готовність до роботи в холодний період року 194 котельні соціальної сфери, 106 з яких потребують у цьому сенсі значних доопрацювань.

Довідка: Станом на 1 вересня 2015 року ПАТ «Закарпатгаз» експлуатуються 5669,36 км розподільчих газових мереж, 345 газорегуляторних пунктів, 706 шкафних газорегуляторних пунктів та понад 91,2 тисячі комбінованих будинкових регуляторів тиску. Згідно з укладеними договорами ПАТ «Закарпатгаз» постачає природний газ більш ніж 4,4 тисячі промисловим та комунально-побутовим споживачам, 678 бюджетним організаціям, 642 культовим спорудам. Природним газом газифіковано також понад 270 тисяч помешкань закарпатців.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp