Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді науковець та практик видали навчальний посібник з Податкового права

11 вересня 2015 р., 09:52

Кгигу уже передали до бібліотеки УжНУ

9 вересня, в Природничо-гуманітарному коледжу ДВНЗ «УжНУ» відбувся «круглий стіл». В заході взяли участь Марта Волощук – заслужений економіст України, генерал-лейтенант податкової служби, Алла Дацюк, начальник відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області та Марія Менджул – кандидат юридичних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри міжнародного права, правосуддя та адвокатури УжНУ.

{g}

Подібні зустрічі з майбутніми платниками податків, бухгалтерами, працівниками фіскальної служби за участі працівників Головного управління ДФС у Закарпатській області є доброю традицією, яка підтримується майже із заснування податкового органу в Закарпатській області.

За словами Алли Дацюк, податки в житті суспільства, держави відграють надзвичайно важливу роль. Без добровільної сплати податків, без високої податкової культури не може існувати жодна країна, і Україна – не виняток.

– Наша країна йде шляхом реформування, а податкова реформа є однією з ключових ланок в цьому ланцюгу змін, – підкреслила, начальник відділу комунікацій. – 4 вересня поточного року під час засідання Національної ради реформ було презентовано два варіанти податкової реформи: одну до обговорення запропонував уряд – Міністерство фінансів України, іншу – Податковий комітет реформ Верховної ради України, – зазначила Алла Дацюк.

На думку працівника фіскальної служби, владі вдасться знайти оптимальний варіант: той варіант який буде прийнятний і для суб’єктів господарювання – їм буде легко працювати, і для держави – бюджет отримуватиме достатні податкові надходження, щоб фінансувати всі соціальні програми тощо.

Ще однією, не менш важливою і приємною подією під час «круглого столу» стала презентація навчального посібнику «Податкове право». Її автори: Марта Волощук – заслужений економіст України, генерал-лейтенант податкової служби та Марія Менджул – кандидат юридичних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри міжнародного права, правосуддя та адвокатури УжНУ.

– У навчальному посібнику висвітлюються такі основні теми податкового права: поняття, предмет та метод податкового права; податкова система України; адміністрування податків і зборів. Цей підручник дасть вам можливість отримати базову підготовку з питань податкових правовідносин в державі, – зазначила Марта Волощук розповідаючи студентам про книгу.

Марія Менджул в свою чергу підкреслила, що відтепер ви зможете в начальному посібнику «Податкове право» знайти найактуальнішу інформацію з податкового законодавства, вам не доведеться вичитувати теорію із застарілих підручників, а потім зіставляти це з останніми, чинними змінами в Податковому кодексі, все можна знайти в одному джерелі.

Насамкінець автори навчального посібника Марта Волощук та Марія Менджул урочисто передали книги в навчальну бібліотеку закладу, де студенти зможуть безкоштовно використовувати їх та збагачуватись знаннями.


Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp