Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Оперуповноважені кримінальної міліції "залізною хваткою" взялись за школи Мукачівщини

3 березня 2014 р., 13:18

Правоохоронці розповіли підліткам про кримінальну та адміністративну відповідальність. Мета зустрічі – застерегти підростаюче покоління від необдуманих вчинків та правопорушень.

На зустріч, яка відбулася у Залужанській ЗОШ І-ІІІ ступенів у Мукачівському районі, були запрошені начальник служби у справах дітей Мукачівської РДА Михайло Бобела та оперуповноважені кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міськвідділу міліції Олександр Корчнявий та Віталій Кучера. 

Правоохоронці такі зустрічі проводять постійно, пропагуючи правові знання серед учнівської молоді. Як відомо, незнання законів не звільняє від відповідальності. І для того, щоб донести до кожного неповнолітнього інформацію про тяжкі наслідки за їх порушення, а також як не стати жертвою злочинців, була організована дана лекція для учнів. Хлопцям та дівчатам роз'яснили статті Кримінального і Адміністративного кодексів, що передбачають відповідальність неповнолітніх за скоєння злочинів. 

- Ви повинні знати, що будь-яке правопорушення або злочин підпадає під дію статті Адміністративного або Кримінального кодексів України, і законодавством, як для неповнолітніх, так і дорослих, за скоєння неправомірних дій передбачена відповідальність, - наголосив старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Олександр Корчнявий. 

З профілактичною метою неповнолітнім під час зустрічі також було роз′яснено негативні наслідки вживання спиртних напоїв та наркотиків, паління у юному віці. Окрім цього, міліціонери звернули увагу учнів  і на їх поведінку в школі, відвідування занять та недопущення пропусків уроків без поважних причин. Крім того, розповіли, як вберегтися від злочинців, наприклад, від грабіжників, які відбирають у підлітків мобільні телефони. 

- Профілактика правопорушень - один із головних інструментів проти злочинності, а значить подібні зустрічі надалі в обов’язковому порядку проводитимуть правоохоронці, причому неодмінно за участю представників служби у справах дітей. Надалі подібного роду акції планується проводити в усіх школах Мукачівщини, - зазначає начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Василь Соскіда. 
Мукачівський МВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp