Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вакцинацію дітей від поліомієліту розпочнуть із Закарпаття

12 вересня 2015 р., 09:15

За два тижні мають бути вакциновані 95% дітей в Україні

МОЗ планує проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для дітей віком до шести років, незалежно від того, чи були вони імунізовані від поліомієліту до цього, в третьому раунді планується імунізувати дітей до 10 років. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Таке рішення було прийнято в МОЗ Оперативного штабу з питань реагування на спалах поліомієліту в Україні, заснованого на рекомендаціях ВООЗ, повідомляє 112 Україна.

"На сьогоднішній день не виявлено нових випадків поліомієліту в Україні, однак ситуація залишається небезпечною. Незважаючи на те, що кількість мутацій вірусу, який був виявлений у дітей в Закарпатській області, показує, що даний вірус міг циркулювати в Україні протягом останніх 2-х років через низький рівень імунізації від поліомієліту, ми прийняли кардинальні і дуже оперативні заходи, щоб протидіяти поширенню захворювання. Підкреслюю, що це вже не рутинна імунізація, це реакція на спалах", - зазначив заступник міністра охорони здоров'я України Ігор Перегінець.

За його словами, перший раунд буде проводитися поетапно: з Закарпатської області та прилеглих до неї Львівської, Івано-Франківської областей, і протягом двох тижнів повинна бути охоплена вся Україна. Імунізація повинна бути спрямована на покриття 95% дітей.

Всі регіональні управління охорони здоров'я отримають вакцину і вже затверджений план екстреної імунізації з роз'ясненнями, щоб мати кошти і повну інформацію для проведення необхідних заходів в боротьбі з поліомієлітом в Україні.

"Вакцина, яка зараз знаходиться на складах ДП "Укрвакцина" МОЗ України, повинна бути розвезена в регіони вже з наступного тижня. Однак до тих пір, поки вона потрапить в медичні установи, ми нагадуємо - регіони мають ще 60 тис. доз залишків вакцини проти поліомієліту, які можна і потрібно використовувати", - зазначив Перегінець.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp