Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У "Дорозі життя" відкрили відділення для проживання

12 вересня 2015 р., 18:34

За сприяння голландських партнерів

Стартував перший в Україні пілотний проект з комфортного проживання людей з особливими потребами

Як повідомив заступник міського голови Ужгорода Іван Шкирта, у середу він разом зі ще одним заступником – Ярославом Шафарем відкрив нове відділення в Ужгородському медико-соціальному реабілітаційному центрі «Дорога життя». На заході також були присутні представник організації Фундація SOFT tulip та медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя» Ерік Блюмкольк, директор закладу Олег Кириленко і вихованці Центру.

Голландська організація Фундація SOFT tulip проводить роботу щодо покращення життя людей із фізичними і психологічними вадами. Всебічна підтримка відбувається шляхом надання технічної та консультативної допомоги, організації тренінгів тощо. За словами директора організації Еріка Блюмколька, вони зацікавлені роботою саме в Україні й раді, що вже кілька років поспіль співпрацюють з Ужгородським центром.

У свою чергу Іван Шкирта відзначив, що влада робить усе можливе, аби створити якомога кращі умови для проживання і подальшої реалізації в житті людей з особливими потребами.

Окрім того, заступник міського голови сказав: «Отже, в Ужгороді стартував перший в Україні пілотний проект комфортного проживання людей з особливими потребами. Він враховуватиме особливості кожного і надасть усім шанс реалізувати себе в подальшому житті.

Разом із вихованкою закладу Лідою відкрили також пам’ятник – у вигляді маленького хлопчика, який дивиться в небо з надією на оздоровлення і молиться за всіх. Після цього священики промовили молитву та окропили свяченою водою новий символ закладу.

На жаль, не всі можуть жити повноцінним життям. Але є небайдужі люди, і я хочу подякувати кожному, хто допомагає діточкам та дорослим з особливими потребами, за опіку і добре серце!

Закликаю – не будьте байдужими до близьких!

Дай, Боже, всім здоров’я! Пам’ятайте – Божої ласки та милості вистачить на всіх».

Газета "Ужгород"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp