Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Буштині провели в останню дорогу загиблого Павла Дурунду (Фото, Відео)

13 вересня 2015 р., 10:10

Він загинув у час перемир’я...

8 вересня всю України сколихнула жахлива звістка: на Сході відбувся один єдиний бій, під час якого загинуло троє бійців. Усі - бійці 128 гірсько-піхотної бригади, серед них - мешканець села Буштино, що на Закарпатті.

11 вересня пізно ввечері його тіло привезли до рідної домівки. Мешканці селища вийшли до дороги, щоб вклонитись своєму захиснику.

Учора в центрі селища Буштино було надзвичайно сумно і багатолюдно - мешканці прощалися зі своїм односельчанином, який загинув в зоні АТО.

Провести в останню земну дорогу захисника територіальної цілісності України прийшли рідні, знайомі, друзі. Зокрема й бойові побратими з 128 - гірничо - піхотної бригади, в якій служив мобілізований боєць та демобілізовані військовослужбовці Тячівщини. А також представники районної та селищної влади, військового комісаріату, громадських організацій, всі небайдужі.

Спочатку відбулася панахида за покійним у його власному домі, яку відслужили більше 10 священнослужителів Тячівщини. Відтак багаточисельна колона з тілом загиблого, якого вчора доставлено з АТО на поховання, попрямувала від його рідної домівки до центральної площі, де відбулася загальна церемонія прощання. Мобілізовані бійці несли труну на руках під сумну мелодію духового оркестру з 128 -ї бригади.

{g}

В обох боків дороги на колону чекали люди з лампадками, свічками та квітами, діти з українськими прапорцями. Прощальну промову виголосили голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем'янчук, селищний голова Іван Паш та військовий комісар райвійськкомату Ігор Тищук.

Керівник району Василь Дем'янчук висловив від імені керівництва району та голови обласної державної адміністрації Геннадія Москаля щире співчуття з приводі загибелі в зоні АТО мобілізованого військовослужбовця Павла Дурунди.

Наголосив, що не зважаючи на встановлене перемир'я та всі зусилля керівництва держави з врегулювання конфлікту на Сході, на жаль, війна забирає нові жертви. І українським військовим доводиться платити дуже дорогою ціною за наш мир і спокій - ціною власного життя.

До теми: У зоні АТО загинув боєць із Фанчикова

- Боєць 128 -ї бригади Павло Дурунда віддав своє молоде життя, щоб Україна мала майбутнє, а ми - українці були вільними господарями на своїй рідній землі, - сказав Василь Дем'янчук.

Відтак голова адміністрації запевнив, що влада буде опікуватися сім'єю загиблого, а його ім'я навіки залишиться в нашій пам'яті та історії незалежної України.

Дурунда Павло Іванович був призваний до війська 30 січня 2015 р, в рамках 4-ї хвилі мобілізації. Прийшов у військкомат добровільно і наполягав, щоб його взяли служити. Загинув 7 вересня 2015 року, під час бойового зіткнення з диверсійно -розвідувальною групою терористів у районі с. Болотеного Станично - Луганського району. Йому було всього 44 роки, вдовою залишилась його дружина Мар'яна. Поховано Героя на селищному кладовищі з усіма військовими почестями .

Пам’ять про його відданість рідній Вітчизні житиме вічно у наших серцях!

Слава захиснику України!

Любов Немеш, Туachivnews

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp