Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Шлях від молодого лейтенанта до шанованого в суспільстві полковника

13 вересня 2015 р., 17:20

Не званням єдиним запам’ятався закарпатцям цей міліціонер

34 роки свого життя віддав міліції 69-річний полковник у відставці Володимир Гартінгер із м.Хуст. Із них 15 років він очолював карний розшук Хустського міськвідділу міліції. За цей час ветеран виховав багато учнів, серед яких і нинішній очільник хустської міліції Володимир Щадей.

Володимир Карлович Гартінгер - виходець з Воловеччини. Народився він 1946 року у сім′ї лісоруба, в якій виховувалось четверо дітей. Батько та мати ще з дитинства привчали своїх дітей до праці, чесності, людяності та справедливості.

{g}

Після проходження служби у внутрішніх військах, в 1968 році Володимир Гартінгер вирішив, що стане міліціонером. Після закінчення міліцейської школи молодого лейтенанта направили на роботу до Хустського райвідділу міліції на посаду інспектора карного розшуку.

34 роки Володимир Гартінгер чесно та сумлінно ніс службу в органах внутрішніх справ.

Спершу був інспектором і старшим інспектором карного розшуку, відтак 15 років керував у Хусті відділенням карного розшуку. Після чого його було призначено на посаду першого заступника начальника – начальником кримінальної міліції Хуста. Звідти у 2002 році у званні полковника міліції він вийшов на заслужений відпочинок.

Володимир Гартінгер не тільки розкривав злочини, а також виховував кадри міліції. Серед його учнів багато хто були та є керівниками міськвідділів міліції, працювали начальниками підрозділів карного розшуку. Серед учнів Гартінгера – і нинішній начальник Хустської міліції Володимир Щадей. А ще – ветерани міліції Іван та Михайло Цьоки, Іван Рішко, Іван Шимон, Василь Щуфань, Юрій Гобан, покійний Андрій Лавришин та багато інших. Всіх їх він навчав чесно та справедливо виконувати свої обов’язки.

За роки служби в міліції В.Гартінгер завоював авторитет не тільки серед своїх колег, а і в жителів Хустщини. Його й донині називають Карловичем. Має багато добрих друзів, які завжди прийдуть на допомогу.

За зразкову службу в ОВС неодноразово був заохочений грамотами та медалями.

Пліч-о-пліч по земному життю Володимир Карлович крокує зі своєю дружиною Валентиною, яка завжди була і є для нього надійним тилом. Завдяки її підтримці та порозумінню, каже ветеран, він багато чого досяг у своєму житті.

- Якби сьогодні можна було повернути час назад, то я із задоволенням та радістю повернувся б служити у міліцію, – каже Володимир Гартінгер.


Агнеса Куртяк, Хустський МВ УМВС
Husband 14.09.2015 00:17 IP: 218.21.124.91
HyperAntivirus - найкращий безкоштовний (!!!) антивірус на сьогодні!!! http://www.hyperantivirus.com/?id=kdMdE1AAAMxAAEEx

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp