Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хто нехтує мандатом депутата Ужгородської міської ради?

16 вересня 2015 р., 13:17

Перед виборами потрібно знати як працюють депутати

У середу, 16 вересня, активісти Громадського руху ЧЕСНО назвали імена депутатів Ужгородської міської ради, які найбільше підпадають під критерії відкликання від роботи у представницькому органі влади.

«Зазвичай політики, які є депутатами місцевих рад, під час наступних виборів знову намагаються потрапити до влади. Тому для нас було важливо дати знати виборцям те, хто є ті імена у виборчих бюлетенях. Ми вивчали кілька критеріїв: як депутати відвідують засідання постійних комісій, чи користуються депутатськими запитами, чи змінювали свою партійність за час роботи в раді та наскільки відкритими є депутати, зокрема у питанні декларацій про доходи», - розповіла Галина Чижик, юрист Інституту Медіа Права, активістка руху ЧЕСНО.

Сьогодні активісти ЧЕСНО презентували результати моніторингу по фактору відвідуваності засідань міської ради та засідань постійних депутатських комісій. За цими даними активісти змогли визначити імена депутатів, які є кандидатами на відкликання із міської ради.

До числа депутатів включили обранців, які пропустили понад 50% засідань міської ради у 2011, 2012, 2013 або 2014 роках. Дані про кількість пропусків та загальне число засідань активісти отримали з відповіді Ужгородської міської ради на офіційний запит.

Так, понад 50% засідань ради пропустили депутати Федір Ващук (у 2014 році), Пахомова Світлана (у 2013 році), Пацкань Богдан (у 2014 році) та Кручаниця Василь (у 2014 році).

Окрім того, 100% засідань постійних комісій у 2011-2012 роках пропустив Василь Феєр, а у 2013-му – Яцківський Вадим.

За законом, якщо депутат пропустив понад 50% засідань протягом року, його можна позбавити мандату.

Оскільки наближаються місцеві вибори, ми вирішили подивитися, що відбувається на місцях та вивчити ситуацію детальніше.

Голос Карпат


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp